TATE IZ DUBROVNIKA pomogli rad udruga za djecu s poteškoćama u Vukovaru i posjetili obitelji na Banovini

1296
Tate iz Dubrovnika poznati su po svom humanitarnom radu. Nebrojeno puta bili su u Banovini, pomagali dubrovačkim obiteljima, a evo ih i u Vukovaru. Pomogli su rad udruga za djecu s poteškoćama u gradu heroju, ponovo posjetili obitelji na Banovini, a jedan od njih, Ivica Hajdić, na svom Facebook profilu je napisao:
Svi osjećamo ovaj grad kao svoj, kao nekakav zauvijek otrgnuti i izgubljeni dio sebe. Svi želimo nekako i barem nečim reći ” hvala grade”.
Jučer smo i mi “Tate” sudjelovali u koloni sjećanja i na taj način makar simbolično mislima, molitvom i poštovanjem zagrlili njegovu ranjenu prošlost.
Odlučili smo financijski pomoći i posjetiti one koji su u ovom gradu najranjiviji. Upravo uz pomoć vaših donacija dragi prijatelji, osim prigodnih poklona financijski smo pomogli rad Udruge za djecu s poteškoćama u razvoju Tko se boji sutra još, i rad Udruge za osobe sa intelektualnim oštećenjem Golubica koje inače brinu za stotinjak korisnika.
Ove udruge godinama pomažemo kao i socijalnu “butigu” u Vukovaru kojoj smo bili usmjerili kamion potrepština.
Njihovi osmijesi na licima najveća su hvala svima vama dragi prijatelji koji ste ugradili svoju “ciglu dobrote” u ovaj naš “vodotoranj” plemenitosti.
Danas nas čeka dug dan i obilazak nekoliko obitelji sa Banovine koji zaista trebaju našu ruku pomoći. I ovaj put su naši sugrađani, ali i cijelo dubrovačko okružje stalo iza nas i uputilo pomoć za ljude u potrebi.
Iz vječnog grada Vukovara koji nas uvijek dodatno oplemeni idemo prema Strašniku, Glini, Petrinji, Graberju, nastavljamo našu misiju dalje…
I da, vratit ću se opet na naš Vukovar kao što mu se svi uvijek vraćamo… Čuvajmo Vukovar uvijek i zauvijek dragi prijatelji, ne samo na ove dane kada plašt tuge i sjećanja pokrije njegove krovove, parkove, krošnje i sokake…
Čuvajmo ga od zaborava. Čuvajmo ga od mržnje. Čuvajmo ga zbog svih onih praznih klupa u parkovima i neispričanih ljubavnih priča, čuvajmo ga zbog svih onih nezaljuljanih ljuljački i ukradenog dječjeg smijeha. Čuvajmo ga zbog svih onih koji su čuvali nas tih ranih devedesetih…

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *