Tijekom proteklog vikenda u prometnim nesrećama jedna osoba smrtno stradala dok su dvije osobe teže ozlijeđene

279

Tijekom proteklog vikenda na širem dubrovačkom području dogodile su se dvije teške prometne nesreće koje su za posljedicu imale jednu smrtno stradalu osobu i  dvije teže ozlijeđene osobe.

Prva prometna nesreća dogodila su u subotu, 7. kolovoza oko 5,30 sati kod Velikih žala kada je 59-godišnji albanski državljanin, krećući se osobnim vozilom u koloni u smjeru Splita iz neutvrđenog razloga prešao na suprotnu kolničku traku i udario u prednji lijevi dio teretnog vozila kojim je upravljao 45-godišnji hrvatski državljanin. Nakon sudara, teretno vozilo se zanijelo i prešlo na sjevernu kolničku traku te prednjim dijelom  udarilo u drugo osobno vozilo kojim je upravljao 34-godišnji državljanin kosova  koji se s osobnim vozilom, također kretao u smjeru Splita. Nakon sudara spomenuto teretno vozilo je prednjim dijelom udarilo u brdo sa sjeverne strane kolnika, gdje se i zaustavilo. U ovoj prometnoj nesreći na mjestu događaja smrtno je stradao 59-godišnji albanski državljanin  dok su četiri osobe zadobile lake tjelesne ozljede. Očevidom je rukovodila općinska državna odvjetnica uz asistenciju policijskih službenika.

Promet je za vrijeme trajanja očevida bio u potpunosti zatvoren te se za osobna vozila odvijao alternativnim pravcima uz regulaciju policijskih službenika.

Druga prometna nesreća također se dogodila u subotu 7. kolovoza, oko 10,20 sati u Solinama, Župa dubrovačka kada je 50-godišnji albanski državljanin krećući se u smjeru   Konavala prešao na suprotnu kolničku traku te prednjim lijevim dijelom vozila udario u uzdignuti betonski rubnjak, potom u kamenu stijenu i smjerokazni stupić od kojih se odbio i prevrnuo te nastavio klizati po kolniku, nakon čega je s vozilom u klizanju udario u prednji dio osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 66-godišnji hrvatski državljanin.

U prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobila su oba vozača, koja su nakon ukazane liječničke pomoći zadržana na bolničkom liječenju.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *