Tjedno izvješće za promet

195

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je  jedanaest prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno strada, jedna teže, a pet lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 4 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 461 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 249 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 29 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 15 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i 6 osobe koje su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 20 mjeru poduzetu zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i 10 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja.

Najveća koncentracija alkohola

– Najveća koncentracija alkohola od 2,30 g/kg izmjerena je 41-godišnjem vozaču osobnog vozila njemačkih registracijskih oznaka koji je, tijekom kontrole prometa, zaustavljen u petak, 01. ožujka, u 13,45 sati, na raskrižju ceste D-118 i Ž-6224 na Korčuli. Kod predmetnog je pronađena manja količina droge zbog koje je prekršajno procesuiran temeljem Zakona o suzbijanju zlouporabe droge.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 41-godišnjak je zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja i protiv njega je podnesen prekršajni nalog

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *