Tjedno izvješće za promet Policijske uprave dubrovačko-neretvanske

268

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježena je jedna prometna nesreća s jednom smrtno stradalom osobom i 9 prometnih nesreća s ozljeđenim osobama u kojima je 5 osoba teže, a 4 su lakše ozljeđene. S materijalnom štetom zabilježeno je 8 prometnih nesreća. 

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 788 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 464 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 43 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 11 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 23 osobe su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje. 

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 55 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 29 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *