TKO LETI, A TKO OSTAJE? / Plenkovića nakon blagdana čekaju teške odluke, a sve je komentirao Milanović: ‘Ministri su na teškim drogama’

260

Predsjednik Vlade Andrej Plenković je u nedjelju s ministrima sudjelovao na misnom slavlju u blizini potresom oštećene zagrebačke katerdrale i građanima je čestitao Uskrs. To je vrijeme u kojem, kaže, trebamo ispitivati ono što radimo, piše RTL.

“Sretan Uskrs svima. Ovo je vrijeme kada u miru možemo svi skupa malo i propitkivati ono što radimo, propitkivati svoja postupanja, svoje odluke, nastojati sabrati misli”, rekao je Plenković. Vlada se još nije oglasila oko zahtjeva generala za pomilovanjem Perkovića i Mustača.

Ministar Tomo Medved je rekao: “Sretan Uskrs svima!” U Banskim dvorima je glavno pitanje u kojem sastavu će Vlada nastaviti mandat.

Odluke nakon Uskrsa

“Sve ćemo govoriti u utorak, druga pitanja. Hvala”, kazao je premijer Plenković pa je, odlazeći, zapeo o RTL-ov mikrofon.

Plenković je u dva mandata loše kadrirao zbog čega je ponovo na pragu velike čistke među ministrima. Vlada je odbila Mostovu inicijativu za smjenom trojice članova Vlade – ĆorićaAladrovića i Miloševića.

U obrazloženju stoji da je prijedlog došao nakon što je premijer najavio rekonstrukciju. Nikola Grmoja tvrdi da je Plenković time priznao da je trojac već bivši: “DORH provodi dekriminalizaciju Vlade, a ne provodi Plenković rekonstrukciju.”

Tko leti, a tko ostaje?

U foteljama bi trebali ostati Medved, BožinovićGrlić Radman i Obuljen Koržinek, a među otpisane neslužbeni izvori svrstavaju BanožićaVučković i Beroša.

“Ministri su na teškim drogama, pod navodnicima, dakle, na apaurinima, jer ljudi ne znaju šta će sutra bit s njima”, komentirao je predsjednik Zoran Milanović.

Dok se premijer moli za ministre bez repova, sindikati su neumoljivi u zahtjevu za 4 posto većim plaćama.

“Poslije Uskrsa možemo sigurno očekivati najavu štrajka”, poručuje predsjednik sindikata Preporod Željko Stipić.

Problem koji već dugo nitko ne spominje je imenovanje veleposlanika. Taj dio Plenković treba usuglasiti s Milanovićem, a svi znamo kako se oni teško usuglašavaju.

net.hr

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *