Tko prvi zaveže pašnjak – legenda je taj dan ! :)

285
I veliki i mali, iskusni i neiskusni moreplovci, djeca, mladi i odrasli, prisustvovali su seriji radionica Lovre Peovića.
Već drugu godinu za redom Zajednica tehničke kulture Dubrovnik uz potporu JK Orsan, promovira mornarske vještine i potrebu da se osvijesti važnost znanja vezivanja pašnjaka, vrznog, muškog i ženskog i drugih čvorova koji život spašavaju na moru.
Često Lovre na radionicama ispriča anegdotu, a dugo se pamte one poput “dok sam iskako sa jedrilice, u zraku sam vezao pašnjak, prebacio ga preko stijene i osigurao jedrilicu od havarije”. 
Koji opečen prst dok se pale krajevi konopa ili sastrugani dlan, nisu nikog obeshrabrili. Vezalo se tanjim i debljim konopom, plele su se naruvice i bacala za braću, sestre, mame, tate i prijatelje iz razreda. A tko na radionici najbrže sveže pašnjak, legenda je taj dan.
Prva serija od 5 radionica završila je u petak svečanom dodjelom diploma svim polaznicim, druženjem uz pizze i sokove, te ponekom pričom iz opusa avanturističkih “ploviti se mora” Lovrinih dogodovština.

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *