TOPUZOVIĆ: Ograničenje radnog vremena zapravo znači zabranu rada clubova!

548

Stožer je prije pet dana donio odluku o ograničenju radnog vremena noćnih klubova i kafića. Ravnatelj HZZJZ Krunoslav Capak tom je prilikom objasnio kako radno vrijeme ne može biti duže od ponoći i kako će ta mjera trajati deset dana. Kazao je kako među novozaraženima Covidom-19 ima puno mladih, u prosjeku od 31 godine i kako se većina može povezati s okupljanjima na Jadranu.

Naši ugostitelji pokušavaju na sve moguće načine zaraditi, spasiti što se spasiti da. Kako se nose s odlukama Stožera, pitali smo Anu Topuzović, vlasnicu restorana i cluba Banje Beach:

– Mi ćemo poštovati svaku odluku stožera kao sto smo je poštovali i do sada. Za cijelo ovo vrijeme dok je nas club bio otvoren rad smo organizirali po njihovim preporukama. Iako imamo veliki otvoreni prostor, nismo primali goste bez rezervacije i samim tim smo ograničili broj posjetitelja koji je mogao biti u clubu, a sve sukladno preporukama o razmaku. Plesni podij se nije koristio kao takav, već su na njemu bili stolovi sa preporučenim razmakom od 1.5 metar. Nije nikad bilo nikakvih problema. Svaki petak i subotu su dolazili u kontrolu djelatnici iz civilne zaštite i nikad nisu naišli na nepravilnosti u radu, tako da mi je stvarno žao da su donijeli odluku o zatvaranju jer ograničiti rad cluba do 24h znači zabraniti mu da radi jer je radno vrijeme noćnog kluba od 23h. Žao mi je i da nisu razmišljali o našem Gradu koji je najviše pretrpio i definitivno će biti najveći gubitnik u ovoj bitci za svakog gosta. Lipanj i srpanj su bilježili ogroman pad prometa u odnosu na prošlu godinu, kolovoz nam je počeo davati nadu da će se uspjeti barem nešto spasiti iako je i to daleko od prošlogodišnjeg prometa . Ne znam iskreno kako dalje, sve je ovo možda ishitreno donesena odluka. Po meni je trebalo gledati epidemiološki sliku određene županije i na osnovu toga donijeti odluku o zabrani rada. Kod nas je epidemioloska slika izvrsna već duže vrijeme, ali nažalost stožer je donio odluku o zabrani rada za cijelu Hrvatsku sto i nema neku veliku logiku. Puno je nelogičnosti u svemu, ali nama nije preostalo ništa drugo nego da se nadamo nekim novim boljim vremenima .
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *