TRADICIONALAN USPON “100 žena na Sniježnicu”

907

HPD Sniježnica i ove godine organizira tradicionalan uspon pod nazivom “100 žena na Sniježnicu”, povodom Dana žena. 

“Kao i prošlih godina okupljanje sudionika je u 08:40 u centru mjesta Kuna Konavoska (kraj info table o Sniježnici). Tu će vas dočekati Sniježničari i pripadnici GSS-a. U 09:00 nakon pozdrava i upoznavanja sa vodičima kolona kreće uzbrdo :))) Do vrha ima oko 2 sata hoda po planinarskoj makadamskoj stazi. Tijekom uspona do vrha napravit ce se dvije kraće pauze od 10tak min. Na vrhu ce se napravit nešto duža pauza (zavisno od vremenskih uvjeta). Predviđeno je grupno fotografiranje za uspomenu uz kamenu kapelicu. Treba uzeti u obzir da se prilikom povratka u selo ne vraćamo skroz istom stazom, već se spuštamo na livade koje se nalaze na istoćnoj strani gdje je predviđeno i druženje. Druženjem na livadama završava službeni dio uspona. Sa livada se također planinarskom stazom spušta u selo tj odakle smo i krenuli (cca 20 min hoda od livada do sela). Uspon, silazak u selo i druženje na livadi završavaju do 16:00 tj prije zalaska sunca.

Sudjelovanje i planinarenje u koloni uz pratnju HGSS-a i volontera podrazumijeva i pridržavanje određenih planinarskih pravila.

Obavezna je prikladna odjeća/obuća i dovoljne količina vode/hrane za sve sudionike uspona u subotu 09.03.2018. To ukratko znači: čvrsta obuća, slojevita odjeća, zaštita od sunca/vjetra/kiše, ruksak sa čokoladom, marendom i 1.5 l vode.

Molimo vas da pripazite kako ćete i gdje parkirati jer je selo dosta skučeno. Roditelji koji vode malu djecu također neka duplo pripaze kako na opremu-vodu tako i na samu razigranu djecu. Imajte na umu da na Sniježnici ne postoji klasični wc : ))) Vođenje kućnih ljubimaca poput pasa je dozvoljeno ali je obavezna i uzica zbog drugih pasa i sudionika uspona. Čuvajmo prirodu i pripazimo da ne bacamo smeće uokolo!

Uspon nije rezerviran samo za žene, muškarci su također dobrodošli… ima ih podosta! Dok žene slave svoj dan oni paze da sve prođe u redu 🙂

Prije i tijekom samog uspona naše volonterke popisivati će sve sudionike za trajnu uspomenu. Na vrhu je predviđeno grupno fotografiranje. Nažalost nema organiziranog prijevoza autobusima do Kune. Ako slućajno primjetite pingvine negdje na lokalnoj cesti ne brinite, oni su s nama i malo reguliraju promet :))) Poželjno je najaviti organizatoru u kolikom broju dolazite, javiti možete na email adresu: hpdsnijeznica@yahoo.hr ili na facebook: Hpd Sniježnica

U slućaju nepogodnih vremenskih uvjeta i sl organizator zadržava pravo otkazivanja uspona zbog sigurnosnih razloga. Izlet tj uspon je na vl. odgovornost.

Kako automobilom do Kune Konavoske iz pravca Dubrovnika?
Vožnja traje 40tak min.. u centru mjesta Zvekovica kod konobe Tomislav (tj kod trafike) skrećemo sa Jadranske magistrale na lokalnu cestu (konoba nam ostaje s lijeve strane) i prolazimo kroz mjesta: Uskoplje, Gabrili, Drvenik, Mihanići i Pridvorje. Na izlasku iz Pridvorja kod table Kuna K. skrećemo lijevo/uzbrdo i pratimo tu zavojitu cestu sve do kraja tj do Kune Konavoske”, napisali su organizatori na svojoj Facebook stranici.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *