TRI ŽENSKE OSOBE GLUMILE MEDICINSKE SESTRE I OŠTETILE STARICU

209

Nakon što je 3. kolovoza  u stanu u Dubrovniku, počinjena teška krađa na štetu 79-godišnje vlasnice na način da su tri ženske osobe, iskoristivši dob vlasnice, ušle u stan pod izlikom da su medicinsko osoblje i da će joj izmjeriti tlak, te otuđile veću količinu novca, provedeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja da su tešku krađu počinile tri ženske osobe u dobi od 42 do 56 godina i 50-godišnji muškarac, svi s područja Virovitičko-podravske županije. Jedna od njih, 42-godišnja počiniteljica je uhićena i  uz kaznenu prijavu predana pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, dok su ostali trenutno nedostupni i za istima su raspisane potrage.

Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su  34 prometne nesreće, od kojih 18 s ozlijeđenim osobama u kojima je 5 osobe teže, a 21 je lakše ozlijeđena. S materijalnom štetom zabilježeno je 16 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 642 represivne mjere od kojih izdvajamo 320 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine, 35 mjera zbog ne korištenja sigurnosnog pojasa, 58 prekršaja nepropisnog zaustavljanja i parkiranja, 63 prekršaja zbog nepropisnog pretjecanja i 18 mjera poduzetih prema vozačima koji su vozilom upravljali pod utjecajem alkohola.

Izmjerena koncentracija alkohola od 3,09 g/kg

Dana 08. kolovoza, oko 23 sata na otoku Korčuli, zatečen je ovotjedni rekorder po izmjerenoj količini alkohola. Naime, zaustavljen je moped kojim je upravljala 49-godišnjakinja pod utjecajem alkohola od 3,09 g/kg. Dovedena je u prostorije policije gdje je zadržana do otrježnjenja, nakon čega je uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama dovedena u nadležni Prekršajni sud.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *