Tribina Udruge antifašista Dubrovnik na temu: “Mržnja ili ljubav-rat ili mir”

237

Obaviještavamo medije i javnost o događaju koji organizira Udruga antifašista Dubrovnik: Tribina „Mržnja ili ljubav – rat ili mir“.
Udruga antifašista Dubrovnik povodom obilježavanja 75. obljetnice oslobođenja Dalmacije od nacifašističkih okupatora i Međunarodnog dana ljudskih prava organizira tribinu „Mržnja ili ljubav – rat ili mir“. Predavači će biti dr. sc. Zdravko Bazdan, dugogodišnji profesor na Sveučilištu u Dubrovniku i bivši dopredsjednik Helsinškog odbora, i dr. sc. Dragan Markovina, hrvatski povjesničar, publicist i medijski kolumnist.
Opća skupština Ujedinjenih naroda je rezolucijom 10. prosinca 1948. godine usvojila i proglasila Opću deklaraciju o ljudskim pravima. Tada je prvi put u povijesti priznato pravo svih ljudi na život, slobodu i sigurnost bez ikakvih razlika te se taj datum smatra prekretnicom u modernoj povijesti.
Prije 75. godina se odvijala operacija oslobađanja Dalmacije kojom je ostvarena odluka ZAVNOH-a o pripojenju Dalmacije matici Hrvatskoj. Time je u Dalmaciji završen 2. svjetski rat na vječnu zahvalnost i slavu svima koji su dali svoje živote i bili žrtve za slobodu Hrvatske.

Tribina će se održati u utorak, 17. prosinca 2019. godine u 17:30 sati u Kongresnoj dvorani Hotela Lero, Iva Vojnovića 14, Dubrovnik.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *