Troje hrvatskih državljana osumnjičeni su za kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju

432

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković troje hrvatskih državljana u dobi od 55, 45 i 32 godine osumnjičeni su za kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da su 55-godišnjak i 32-godišnjak, kao jamci i 45-godišnjak kao direktor dužnika – trgovačkog društva iz Metkovića, u srpnju 2017. g. zaključili nagodbu s vjerovnikom – trgovačkim društvom iz Imotskog kojom je utvrđen  dug i način izmirenja duga  prema trgovačkom društvu iz Imotskog za robu isporučenu tijekom 2014. i 2015. g., uz  uvjet da trgovačko društvo iz Imotskog povuče primljene  bjanko zadužnice koje su blokirale žiro račun  trgovačkog društva iz Metkovića, a sve u svrhu podizanja kredita trgovačkog društva iz Metkovića iz kojih bi se sredstava namiro utvrđeni dug.

Kako su bjanko zadužnice povučene, a preuzete obveze ni dug nisu izmireni do danas, trgovačko društvo iz Metkovića je na ovaj način sebi pribavilo protupravnu imovinsku korist od  najmanje 118 tisuća kuna.  

Policija protiv osumnjičenih podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *