Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik u sklopu projekta uspostave Regionalnog centra kompetentnosti u ugostiteljstvu i turizmu Dubrovnik organizira interaktivne edukacije

568

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik TUŠ u sklopu projekta uspostave Regionalnog centra kompetentnosti u ugostiteljstvu i turizmu Dubrovnik organizira interaktivne edukacije / radne sastanke za ugostiteljske i turističke profesionalce.

U razdoblju od 29.03. – 01.04.2021. osiguranim sredstvima EU fondova TUŠ će ugostiti projektne partnere Ustanovu za obrazovanje odraslih Callidus i Baskijski kulinarski centar (BCC) te koordinirati prvi blok metodoloških interaktivnih edukacija za partnere – stručnjake iz oblasti gospodarstva i nastavnike strukovnih zvanja (kuharstvo, posluživanje i ekonomija).

Gospodarstvo predstavljaju četiri partnerske hotelske kuće: Jadranski luksuzni hoteli, Valamar Riviera, Grand hotel Imperial i HUP Zagreb – Hoteli Dubrovačka Rivijera. Iskusni chefovi i kuhari, direktori hrane i pića te stručnjaci u upravljanju ljudskim resursima tijekom četverodnevne intenzivne edukacije steći će nove vještine i znanja u struci.

Voditelji interaktivnih edukacija i radnih sastanaka su projektni partneri – renomirani stručnjaci Baskijskog kulinarskog centra BCC iz Španjolske i stručni mentori iz ustanove Callidus specijalizirane za edukaciju i izradu programa obrazovanja i kurikuluma iz Zagreba.

Nove vizije i trendovi svjetske gastronomije donose nove kreativne vještine i tehnike koje će se na edukacijama prakticirati u formi „showcookinga“ uz modernu umjetnost serviranja hrane. Svaka edukacija započeti će s prezentacijom i nastaviti s praktičnim dijelom.

Cilj edukacija je i podizanje svijesti o važnosti gosta, o raznolikosti kultura, navika i ukusa, te o pravilnom pristupu svakom pojedinom gostu. Osim samih praktičnih vještina i praćenja svjetskih trendova u pripremanju i serviranju, jednako je bitno pozicionirati gosta u središte naše pažnje, kvalitetom kreirati njegove dojmove o usluzi i stvoriti zadovoljnog gosta.

Jedna od interaktivnih edukacija odnosi se na poznavanje kave, čemu se u našoj kulturi „kavopija“ pridaje veliko značenje. Kultura ispijanja kave ne izlazi iz mode, stoga maštovitost pripremanja i posluživanja kave, ali i znanje o toj jedinstvenoj biljci, podrijetlu, sortama, preradi i naravno mogućnostima pripravljanja konstantno dobiva na važnosti. Znanja i vještine u pripremi i prezentaciji kave su jedan od najvažnijih aduta kvalitete, koju će ova edukacija dodatno osnažiti.

Veliki naglasak stavlja se na obuku i osposobljavanje menadžera prilikom utvrđivanja potencijalnih potreba u radu, pa edukacija iz područja upravljanja ljudskim resursima stavlja naglasak na upravljanje sustavom kvalitete s glavnim ciljem razvoja vlastite sposobnosti samostalnog kreiranja metodološkog pristupa. Duboko analitičko promišljanje omogućit će menadžerima da uspješno prepoznaju prilike za boljitak i da samostalno osmišljavaju obuke za vlastito osoblje.

Tijekom svog boravka u Dubrovniku, eksperti iz Baskijskog kulinarskog centra BCC i obrazovne ustanove Callidus sastat će se i sa partnerskim školama: Srednja škola Metković, Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića Makarska, Srednja škola Petra Šegedina Korčula i Srednja poljoprivredna i tehnička škola Opuzen s kojima će TUŠ dijeliti nove kurikule i programe koje će ovaj projekt iznjedriti.

Ulaganje u konkurentnost cjelokupne destinacije u sve većim izazovima suvremenog tržišta, uz dodatne utege nametnute pandemijom Covida 19, jamči nam ostvarivanje željenih rezultata i dodatno pozicioniranje kao destinacije za elitni turizam.

Sve više svjesni vrijednosti ovog projekta, ali i obveze ustrajnosti i kontinuiranog učenja u postizanju konkurentnosti, dat ćemo svoj maksimum da opravdamo dodijeljenu nam titulu i kreiramo što veći broj najboljih stručnjaka.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *