TZ GRADA DUBROVNIKA ODREZALA STARI VIDEO NA 30 SEKUNDI I PRIZIVA AMERIKANCE KOJI NEMAJU ČIME DOĆI

3245

Turistička zajednica Grada Dubrovnika pohvalila se gdje god je mogla NOVOM promotivnom kampanjom na američkom tržištu. Pa tako kažu u svom priopćenju medijima: Tijekom slijedeća tri mjeseca promotivni film o Dubrovniku prikazuje se u 73 zračne luke SAD-a na 1705 ekrana koji se nalaze na odlaznim putničkim terminalima.

Riječ NOVA i ODLAZNI PUTNIČKI TERMINALI kopaju oči. Vjerojatno iz TZ Grada Dubrovnika smatraju ovu kampanju dugoročnom, možda iz razloga što za ovu sezonu nisu ništa pripremili. Dubrovnik je turistički grad i sva su nam jaja u jednoj košari, a u ideje i promociju Turističke zajednice očigledno se ne možemo pouzdati.

Kako nam je i bilo poznato, promotivna kampanja TZ Grada nije nova i nije ideja direktorice Hrnić.

Film koji se emitira na američkom tržištu u trajanju od 30 sekundi je video materijal koji je 2019. godine snimljen za promociju Grada Dubrovnika kroz kampanju sa American Airlinesom. Navedeni film je skraćen i dodan je slogan “Stay safe in Dubrovnik” . Skraćivanje filma kao i dodavanje slogana nije prouzrokovalo dodatne troškove, odgovorila je Hrnić na naš upit.

Dakle, da rezimiramo: film koji se emitira dio je promotivne kampanje koja traje već treću godinu i koja je realizirana kada Hrnić nije bila direktorica. Pitamo se kako onda promotivnu kampanju naziva novom i čime se zapravo hvali? Skraćivanjem videa na trideset sekundi i dodatkom četiri riječi?

Pitali smo Hrnić i za drugi promotivni video kojim se pohvalila u svom priopćenju, a koji bi trebao imati trajanje od deset minuta.

-Drugi film koji spominjete neće dodatno koštati TZ grada Dubrovnika, već je isti dio paketa promotivne kampanje koja se provodi na tržištu SAD-a i u istome će biti istaknut logo “Safe stay in Croatia”.

Podsjetimo, Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica predstavili su nacionalnu oznaku sigurnosti- Safe stay in Croatia. Taj slogan, da ne bi bilo zabune nije slogan Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Zanimalo nas je koliko je to američkih državljana u protekloj godini posjetilo Dubrovnik, pa smo tako pronašli podatke iz priopćenja TZ DNŽ : Od početka godine (2020.) najviše noćenja ostvarili su domaći turisti, zatim turisti iz Poljske, Njemačke, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Češke, Ujedinjenog Kraljevstva i Francuske. 

Nigdje Amerikanaca. Možda su u velikom broju bili slijepi putnici?

Gostiju iz SAD-a prvih sedam mjeseci 2020.godine bilo je samo 3,57 posto, odnosno 3366 gostiju, kažu iz TZ DNŽ. Ne zaboravimo, radi se o broju na nivou županije, ne zaboravimo uvrštena su i prva tri mjeseca kad nije bio lock down.

U vrijeme koronakrize, kada je turizam na koljenima, kada očekujemo najobičnije otvaranje taraca  kako bi naši ugostitelji mogli imati kakav takav prihod, TZ Grada Dubrovnika priziva Amerikance, koji bi po njihovom mišljenju zbog tridesetsekundnog videa u velikom broju odlučili preletjeti ocean. Direktni letovi bi u vrijeme korone bili najsigurniji za putnike.

Ove godine nećemo biti povezani direktnim letom s USA ili Canadom, odgovorio je naš upit Ivan Maslać, direktor sektora komercijalnih poslova Zračne luke Dubrovnik.

Dakle, da zaključimo: Sve da na odlaznom terminalu negdje u Americi neki bračni par odluči otkazati let za Afriku i ponukani videom iz 2019. TZ Grada Dubrovnika, ode kupiti avionske karte za Dubrovnik, ne mogu. Jer direktni letovi NE POSTOJE.

 

Nakon svega navedenog, nameće nam se mišljenje kako TZ Grada Dubrovnika na čelu s Anom Hrnić čuva neke tajne koje nisu podijelili sa svekolikom javnosti. Možda su Amerikanci cijelo vrijeme među nama, a mi ne znamo? U svakom slučaju, njihov dolazak u velikom broju za nas je misterija ravna viđenju NLO-a.

Podsjetimo i da je Hrnić krajem siječnja najavila zaduženje TZ u iznosu od pet milijuna kuna. Kako smo mogli vidjeti u prilogu Dubrovačke televizije, za koju je to zaduženje i potvrdila, kazala je kako to nije uobičajena praksa, ali kako se moraju osigurati kako bi imali dovoljno sredstava za sve planirane aktivnosti.

Lako je biti direktor Turističke zajednice Grada Dubrovnika dok cvjetaju ruže, ali u kriznim situacijama poput ove na rukovodećim mjestima bi barem po našem mišljenju, trebali biti sposobni, a ne podobni.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *