TZ grada Dubrovnika organizirala 10. jubilarni Forum obiteljskog smještaja

356

U organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika u ponedjeljak, 20. veljače u 17 sati, u Hotelu Dubrovnik Palace održan je 10., jubilarni Forum obiteljskog smještaja u Dubrovniku, događaj koji je bio otvoren za sve zainteresirane privatne iznajmljivače.

Direktor TZ grada Dubrovnika Miro Drašković u obraćanju nazočnim privatnim iznajmljivačima iskazao je svoje zadovoljstvo stanjem bukinga za ovu sezonu, istaknuo da je privatni smještaj u Dubrovniku na visokoj razini te da po kvaliteti prati hotelski smještaj. Kao novosti koje služe privatnom smještaju a koje je TZ grada pokrenula, predstavio je aplikaciju mVisitor za privatne iznajmljivače te aplikaciju Plaja na kojoj se nalaze sve plaže na području Grada. 

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić naglasila je važnost obiteljskog smještaja u cjelokupnoj turističkoj ponudi Dubrovnika te najavila novi zakon o cestovnom prometu koji će regulirati promet oko povijesne jezgre. Privatni iznajmljivači bi trebali upoznavati svoje goste s pravilima i restrikcijama. Jelka Tepšić je dodala i da se održivi turizam ne događa preko noći, već da su za njega odgovorni i svi pojedinci, kao i gradska uprava.  

Na događaju koji je bio otvoren za sve zainteresirane privatne iznajmljivače, osim tema kao što su novosti  stanja obiteljskog smještaja u Hrvatskoj, poboljšanje poslovanja privatnih iznajmljivača, izazova privatnog smještaja danas i u budućnosti.  

Predsjednica Hrvatske udruge obiteljskog smještaja Barbara Marković govorila je o stanju obiteljskog smještaja u Hrvatskoj, izazovima privatnog smještaja danas i u budućnosti te istaknula da je Dubrovnik uvijek bio sinonim za uspjeh i luksuz, kada je u pitanju privatni smještaj. 

Predstavnik Booking.com Vlatko Pavlović govorio je o poboljšanju poslovanja na području privatnog smještaja uz Bookin.com te o novim trendovim u turizmu na temelju globalne ankete. 

Predstavljena je i besplatna aplikacija mVisitor koju sponzorira Tz grada Dubrovnika za sve privatne iznajmljivače radi lakše prijave putem mobilnih uređaja u eVisitoru.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *