U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 37 novih slučajeva zaraze koronavirusom

585

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 37 novih slučajeva zaraze koronavirusom (21 utvrđen brzim antigenskim testom). Radi se o 24 osobe iz Dubrovnika, pet iz Konavala, po dvije iz Dubrovačkog primorja i Župe dubrovačke te po jednoj iz Korčule, Metkovića, Ploča i Zažablja.

Ukupno je zaraženo 18 osoba muškog spola i 19 osoba ženskog spola, a njih 27 ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Preminula je jedna ženska osoba iz Dubrovnika (rođ 1938.). Izliječene su 23 osobe: 16 iz Dubrovnika, pet iz Konavala te po jedna iz Metkovića i Župe dubrovačke.

U posljednja 24 sata obrađeno je 229 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 38 958 uzoraka.U OB Dubrovnik hospitalizirano je 25 osoba pozitivnih na koronavirus. Dva pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb, od kojih je jedan na invazivnoj, a drugi na neinvazivnoj ventilaciji.U samoizolaciji je 781 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su četiri kršenja mjere samoizolacije (tri kršenja utvrđeno na granici). Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 290 slučajeva kršenja samoizolacije (159 na graničnim prijelazima).Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *