U Dubrovniku sastanak na visokoj razini o turističkoj suradnji unutar inicijative Kina +16

346

Zamjenik župana Joško Cebalo nazočio je danas sastanku na visokoj razini o turističkoj suradnji unutar inicijative Kina +16, koji se danas održava u Dubrovniku.

Uvodne govore održali su ministar turizma Republike Hrvatske Gari Cappelli, ministar kulture i turizma Narodne Republike Kine H.E. Luo Shugang i ministar vanjskih poslova Mađarske Péter Szijjártó.

Tako je u uvodnom dijelu istaknuto kako su benefiti i potencijali koje nudi suradnja zemalja članica izuzetno veliki te su predstavljena neka od rješenja slijedom kojih bi se mogao povećati broj kineskih turista u zemljama uključenim u ovu inicijativu, a prije svega to se odnosi na izravne zrakoplovne linije, vize i zajedničke turističke projekte i aranžmane. Hrvatski ministar turizma Gari Cappelli pritom je posebno istaknuo je i važnost ureda predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Šangaju, koji bi trebao biti otvoren do kraja ove godine, a što će zasigurno doprinijeti daljnjem turističkom rastu, posebice u pred i podsezoni kada kineski turisti najčešće realiziraju svoja putovanja u Hrvatskoj.

Tijekom dana održat će se tri radne sjednice i to na temu zdravstvenog turizma, suradnje turističkih agencija i kompanija zemalja inicijative te investicijska klima i mogućnosti ulaganja u turistički sektor Republike Hrvatske.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *