U Metkoviću dodijeljeni ključevi za preostale stanove iz Programa društveno poticane stanogradnje

316

Zamjenica župana Žaklina Marević danas je u Metkoviću, uz gradonačelnika Dalibora Milana te predstavnike Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i APN-a, nazočila dodjeli ključeva za najam stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje. Radi se o stanovima u ulici Ante Starčevića 28, a nakon što su prošle godine u svibnju uručeni ključevi 21 stana iz programa poticane stanogradnje, danas je svoje stambeno pitanje riješilo još 17 metkovskih obitelji.

“Zbog povećanja cijena stanova u turističkim destinacijama inzistiramo na mjeri POS-a s kojom mladi mogu riješiti stambeno pitanje po puno povoljnijim uvjetima nego na tržištu”, kazao je tom prilikom savjetnik ministra Alen Grabar. Istaknuo je i kako uspješnoj realizaciji pridonosi i dobra suradnja s načelnicima i gradonačelnicima, koji trebaju biti i inicijatori ovakvih projekata, poželjevši novim stanarima da im ovi stanovi budu ugodan dom.

Inače, na području Dubrovačko-neretvanske županije su dosada izgrađena 233 POS stana, od čega njih 90-ak u gradu Metkoviću.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *