U Opuzenu održan radni sastanak s predstavnicima AGRRA-e

128

Predstavnici Regionalne agencija DUNEA i Dubrovačko-neretvanske županije su u Opuzenu održali radni sastanak s predstavnicima Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).

Tom prilikom raspravljalo se o potencijalnom nastavku partnerstva u projektima prekogranične suradnje Interreg Italija-Hrvatska, obzirom na uspješno partnerstvo u projektu Green Economy and CO2 (GeCo2) koji je zaključen u svibnju prošle godine. Naime, projekt GeCO2 pridružio je osam projektnih partnera u borbi protiv klimatskih promjena kroz razvoj novog poljoprivrednog i industrijskog održivog modela te uspostavom regionalnih centara za praćenje klimatskih promjena.

Također, razgovaralo se i o drugim mogućnostima suradnje u području ruralnog razvoja čiji je dugoročni cilj povećanje konkurentnosti poljoprivrede, održivo upravljanje prirodnim resursima i uravnotežen razvoj ruralnih krajeva.

Sudionici radnog sastanka iznijeli su smjernice i ideje kojima planiraju aplicirati na 1. Poziv na dostavu projektnih prijedloga Programa Interreg Italija-Hrvatska 2021.-2027. Podsjetimo, ukupna financijska alokacija za 1. Poziv iznosi 80.000.000,00 eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj, uz stopu sufinanciranja od 80%. Poziv na dostavu projektnih prijedloga otvoren je za dvije vrste projekata Standard i Small scale projekte: od 28. studenoga 2022. do 20. ožujka 2023. do 14:00 (CET) za Standard projekte te od 28. studenoga 2022. do 28. veljače 2023. do 14:00 (CET) za Small-scale projekte.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *