U Palači Ranjina potpisan je ugovor za energetsku obnovu Osnovne škole Gruda vrijedan 2,8 milijuna kuna.

360

U Palači Ranjina danas je potpisan ugovor za energetsku obnovu Osnovne škole Gruda vrijedan 2,8 milijuna kuna.

Ugovor su potpisali ravnateljica škole Zdenka Pivčić te direktor tvrtke Tehno – elektro d.o.o. Petar Prodanović. Župan Nikola Dobroslavić nazočio je u potpisivanju ugovora te čestitao svima, ali i najavio nove obnove javnih zgrada u našoj županiji.
”Dubrovačko-neretvanska županija prijavila je Osnovnu školu Gruda i Obrtničku školu Dubrovnik na natječaj za energetsku obnovu javnih zgrada koji se financiraju iz Europskih fondova te su obje škole uspješno prošle. U slijedećem ovogodišnjem natječaju za energetsku obnovu javnih zgrada imamo još tri zgrade prijavljene od strane Županije – Gimnazija Metković, Osnovna škola fra Ante Gnječ Staševica i Dom za starije i nemoćne Vela Luka. Nadamo se da će sve tri prijave biti uspješne i da ćemo nastaviti energetski obnavljati zgrade jer se time umanjuju energetski troškovi u zgradama a naravno da je to ujedno i prilika za obnovu zgrade: prozori, krovište.. Čestitam školi, našim odjelima posebno Upravnom odjelu za društvene djelatnosti i čestitam izvođaču radova na osvajanju natječaja”, rekao je župan Dobroslavić.

Nešto više o tehničkim detaljima projekta rekla je v.d. pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Jelena Dadić:
”Čestitam ravnateljici Osnovne škole Gruda kao i tvrtki Tehno – elektro d.o.o. iz Đakova. Moram istaknuti značajno financiranje Dubrovačko-neretvanske županije u ovom projektu – 1,9 milijuna kuna od sveukupne vrijednosti 2,8 miljuna kuna. Ugovor koji će se potpisati sa Obrtničkom školom vrijedit će 2,7 milijuna kuna, a ugovori koje pozitivno iščekujemo krajem ove godine su za Osnovnu školu fra Ante Gnječ Staševica i vrijedit će 1,1 milijuna kuna, Gimnazija Metković nešto manje od 2 milijuna kuna te Dom za starije i nemoćne Vela Luka 4 milijuna kuna. Natječaj je privremeno zatvoren, ali otvara se ponovo 4. rujna te ćemo zajedno sa DUNEOM nastaviti prijavljivati škole kao i druge ustanove javnog sektora”, rekla je Dadić.

Ravnateljica Osnovne škole Gruda Zdenka Pivčić zahvalila se Županiji i istaknula kako se nada da će obnova proći što prije i što kvalitetnije.
Direktor tvrtke Tehno – elektro Petar Prodanović napomenuo je kako će ući u posao u sljedećih 30 dana, te kako je rok izvođenja radova 10 mjeseci no kako će nastojati završiti sve i nešto ranije.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *