U Platu svečano obilježena 31. obljetnica osnivanja Specijalne jedinice policije Grof

573

U bazi interventne jedinice policije u Platu svečano je obilježena 31. obljetnica osnivanja Specijalne jedinice policije Grof.

U ime Dubrovačko-neretvanske županije svečanosti su nazočili pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, obitelj i branitelje Đurđica Popović te županijski vijećnik Teo Andrić.

‘U temelje jedine nam domovine živote je ugradilo deset pripadnika jedinice Grof. Ne postoje riječi kojima bi se izrazila dovoljna zahvalnost za čin neograničene ljubavi prema domu i prema našoj Hrvatskoj. Ja vam ovdje danas od srca čestitam 31. obljetnicu osnutka, ali čestitam i činjenicu da svi vi, ovdje okupljeni činite sve da se žrtva vaših kolega i suboraca nikad ne zaboravi. Obveza svih nas, kao zajednice, kao društva,  je njegovati i isticati njihovu hrabrost i hrabrost svih branitelja, čuvati istinu i jedinu nam domovinu Hrvatsku. Od srca Vam hvala. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji uvijek ćete imati prijatelja i partnera’, poručila je pročelnica Popović.

Na svečanosti su dodijeljene i zahvalnice svima koji podupiru rad Udruge Specijalne jedinice policije Grof, među kojima je i Dubrovačko-neretvanska županija.

Uz emotivan nastup učenika Umjetničke škole Luke Sorkočevića, predstavljena je i knjiga Tragovi vječnosti’ autorice Tihane Magaš. Riječ je o zbirci tekstova o poginulima i stradalima pripadnicima Specijalne jedinice policije ‘Grof’ u Domovinskom ratu.

Za sve preminule članove položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

Današnjoj svečanosti, uz obitelji i suborce članova jedinice Grof, nazočili su i izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Toma Medveda Dinko Tandara, dubrovački gradonačelnik Mato Franković, zamjenik načelnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Miro Bajo te drugi visoki uzvanici.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *