U PONEDJELJAK Predstavljanje romana prvijenca ”Granica sudbine” Anele Barčić

460

U okviru programa Dana dubrovačkih branitelja u ponedjeljak 05.prosinca u 18 sati u Dvorani Ivana Pavla II. održat će se predstavljanje romana prvijenca ”Granica sudbine” autorice Anele Barčić.

O romanu:

Knjiga je intimni unutarnji put dolaska do istine o davnim događajima, o kojima je junakinja romana slušala tek priče tijekom odrastanja. To nešto zakočeno i ranjivo u njoj bilo je junakinji Eleni nedohvatljivo, sve dok nije saznala jednu obiteljsku istinu. Aona se stopila s istinom o Gradu, gradu Vukovaru i njenoj obitelji. Roman je posvećena na neki način vukovarskim obiteljima – onima koje su stradale (a stradale su sve, svaka na svoj način), onima koje su se rasule, izgubile svoje članove, nastavile živjeti razumijevajući tek jedni druge.

Knjiga počinje posvetom – obećanjem Gradu Vukovaru da neće biti zaboravljen i gurnut „ispod plašta vremena“, a ujedno plete mrežu i neraskidivu vezu s drugim gradom, u kome je Elenina obitelj našla utočište i prijateljsku utjehu – Dubrovnikom. Dva grada koja su pretrpjela ratne rane, ratna razaranja i traume.

Roman ovu višeslojnu priču gradova i ljudi razvija kroz intimističku priču djevojke Elene, glavne junakinje, kroz koji ćete otkriti kako je sudbina Vukovara zauvijek obilježila i Elenin život. Ona istinu o tome na kraju pronalazi – istinu bez koje nije mogla vidjeti stazu kojom će koračati u svojoj budućnosti.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *