U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su dvije prometne nesreće

579

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene, dok teže ozlijeđenih osoba nije bilo. S materijalnom štetom zabilježeno je deset prometnih nesreća

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 385 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 150 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 38 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 20 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 17 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 24 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Pločama

Najveća koncentracija alkohola od 2,62 g/kg izmjerena je u ranim jutarnjim satima, 3. travnja, 42-godišnjaku koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka zaustavljen prilikom prometne kontrole u Pločama kada je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola.
Vozač je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 10 tisuća kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća novčana kazna izrečena je na Pelješcu

Najveća novčana kazna u iznosu od 20 tisuća kuna izrečena je 51-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka koji je u četvrtak, 31. ožujka, u večernjim satima, zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole na Pelješcu kada je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 1,92 g/kg.
Obzirom da je vozač ponavljač ove vrste prometnog prekršaja, te da ima dvije pravomoćne sudske presude zbog istog prekršaja u posljednje dvije godine, vozač je uhićen i uz optužni prijedlog odveden na Općinski sud u Dubrovniku gdje je kažnjen spomenutom novčanom kaznom uz jednogodišnju zabranu upravljanja vozilima B kategorije.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *