U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je osam prometnih nesreća

163

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je  osam prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teže, a šest ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježena je jedna prometna nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 428 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 178 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 32 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 13 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i 7 osoba koje su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 53 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

– U prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć, 28. travnja, oko 23,40 sati u Dubrovniku, teže je ozlijeđen 33-godišnji motociklist.

Do prometne nesreće je došlo kada je spomenuti motociklist, krećući se neprimjerenom brzinom Obalom Stjepana Radića u Dubrovniku, vozeći pod utjecajem alkohola, izgubio nadzor nad motociklom i pao na kolnik, nakon čega se motocikl nastavio nekontrolirano kretati te je udario u dva uredno parkirana vozila.

Ozlijeđeni motociklist je prevezen u dubrovačku bolnicu gdje je zadržan na daljem liječenju.  

– Najveća koncentracija alkohola od 3,07 g/kg izmjerena je 66-godišnjaku koji je upravljajući biciklom jučer, 28. travnja, u mjestu Glušci, izgubio ravnotežu, pao na tlo i lakše se ozlijedio.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *