U prvih 5 mjeseci ove godine u prometnim nesrećama dvije su osobe smrtno stradale, 11 osoba je teško, a 40 lakše ozlijeđeno

71

Obzirom da je brzina najčešći uzrok prometnih nesreća, često onih s najtežim posljedicama, od 27. lipnja do 28. lipnja, 24 sata u kontinuitetu na području cijele Republike Hrvatske, pa tako i na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provedena je akcija pojačanog nadzora prometa.

Na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske ukupno je kontrolirano 308 vozila na 60 lokacija. Utvrđeno je 65  prekršaja od kojih  52  zbog prekoračenja brzine. Najveća izmjerena brzina kretanja vozila iznosila je 106 km/h (u mjestu Čajkovići kod Dubrovnika)  gdje je brzina kretanja prometnim znakom ograničena na 60 km/h, dok je najveća izmjerena brzina van naselja iznosila 140 km/h, a evidentirana je na dionici ceste D-8 kod Ploča, gdje je ograničenje brzine po kategoriji ceste 90 km/h.

U prvih pet mjeseci 2018. godine na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dogodilo se 58 prometnih nesreća čiji je uzrok bio nepropisna brzina kretanja vozila. U tim prometnim nesrećama dvije su osobe smrtno stradale, 11 osoba je teško, a 40 lakše ozlijeđeno.

Koristimo priliku još jednom pozvati vozače da poštuju ograničenja brzine i svoju vožnju prilagode uvjetima na kolniku i na taj način zaštite ne samo svoj život nego i živote drugih sudionika u prometu, kažu iz PU Dubrovačko neretvanske.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *