U Stonu predstavljen program “ZAŽELI” namijenjen zapošljavanju žena

335

Program zapošljavanja žena “ZAŽELI” naglašava promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva. Projektne aktrivnosti  provodit će jedinice lokalne samouprave i neprofitne organizacije u trajanju do 30 mjeseci, a namijenjen je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na žene starije od 50 godina, žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žene žrtve obiteljskog nasilja, beskućnice.

Projekti će se provoditi u ruralnim područjima i na otocima te u onim područjima u kojima je stopa nezaposlenosti i stopa dugotrajne nezaposlenosti viša od hrvatskog prosjeka. S obzirom na značaj i opseg ovog projekta, Dubrovačko-neretvanska županija je organizirala predstavljanje projekta “ZAŽELI” i informativnu radionicu za sve predstavnike gradova i općina na području Županije, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje , razvojnih agencija, centara za socijalnu skrb, socijalnih  ustanova i udruga osoba s invaliditetom koji djeluju na području Županije.

Informativnu radionicu, koja se održala 3. kolovoza 2017., s početkom u 11:00 sati, u prostorima obnovljene tvrđave Veliki kaštio u Stonu, vodila je državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, Katarina Ivanković Knežević.

Svrha navedenog predstavljanja i informativne radionice bila je potpunije upoznavanje dionika na području Županije s značajkama programa i važnosti uključivanja u projekt “ZAŽELI”.

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *