U Stožeru civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije održan prigodni program povodom Međunarodnog dana civilne zaštite

191

U sklopu obilježavanja međunarodnog dana civilne zaštite u Stožeru civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije održan je prigodni program s djecom dječjih vrtića, a glavna tema programa bili su EU fondovi.

Nakon uvodnog dijela kojeg je održala pročelnica Područnog ureda za civilnu zaštitu Dubrovnik Ana Miličić, prvo je prikazan kratki film ”Što činiti u slučaju potresa?” u kojem je na jedostavan i djeci razumljiv način prikazano kako se ponašati u slučaju potresa. Kratkometražni film ”Požar nije šala” najavila je v.d. ravnateljice JU za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko-neretvanske županije Marijana Miljas Đuračić.

Nakon toga kao ‘soft aktivnost’ projekta READINESS uslijedila je video konferencija s partnerima projekta Regijom Molise, Regijom Marche, Regijom Furlanija-Julijska Krajina, Zadarskom i Splitsko-dalmatinskom županijom, a potom su podijeljeni i prigodni edukativni materijali na temu prevencije požara.

READINESS je nastavak uspješno realiziranog projekta HOLISTIC, koji se sufinancirao iz programa prekogranične suradnje IPA ADRIATIC, a čijom je realizacijom postavljen video sustav za nadzor i motrenje požara otvorenog prostora Dubrovačko-neretvanske županije, nabavljena vrijedna vatrogasna oprema, bespilotne letjelice za pretragu terena te obavljena mjerenja utjecaja seizmičke aktivnosti na tridesetak zgrada od javnog interesa na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Projekt READINESS ukupno je vrijedan oko osam milijuna i 900 tisuća kuna, a u njegovoj provedbi, osim Dubrovačko-neretvanske županije, sudjeluju Splitsko-dalmatinska i Zadarska županija, talijanske regije Molise, Marche i Fruili-Venezia-Giulia. Projektne aktivnosti Dubovačko-neretvanske županije vrijedne su milijun i 170 tisuća kuna, a u 85 postotnom iznosu sufinanciraju se sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj putem programa prekogranične suradnje Hrvatska – Italija.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *