U Vignju češko otvoreno prvenstvo u windsurfingu

807

U Vignju na jugozapadnom dijelu poluotoka Pelješca od 19. do 24. srpnja održati će se  Otvoreno prvenstvo Češke u windsurfingu u disciplini Funboard Slalom Clasic & Foil te Bic Techno 293 Slalom. Natjecanje je otvorenog tipa tako da mogu sudjelovati i ostale nacije.

Viganj, koji broji svega tristotinjak stanovnika, gotovo svake godine ugosti neko od prvenstava. Podsjetimo 2013. u Vignju je održano Svjetsko prvenstvo u windsurfingu u disciplini formula, a Vignju je tada protukandidat za domaćinstvo bio San Francisco.

Organizator prvenstva Pavel Winkler: „Ove godine očekujemo više od četrdeset natjecatelja. Za sada smo znamo da na regatu dolazi slovenski olimpijac Stojan Vidakovič, višestruki hrvatski prvak Vladan Desnica, braća Matulj te češki tim Petr Čech, Jakub Zima, Martin Sladky, Milan Kir i trostruki olimpijac Patrik Hrdina.“

U Vignju se na svakom koraku osjeti sportski duh, vjetar je idealan, puše gotovo svakodnevno, najčešće je to maestral koji je izuzetno pogodan za wind i kitesurfing.

Viganj i ove godine ostvaruje iznimne turističke brojke. Od početka godine do polovice srpnja u Vignju je ostvareno 35.450 noćenja što je za 30 posto bolje nogo lani te čak 4,5% bolje nego 2019. godine. Većina gostiju je iz Slovenije, Češke, Poljske i Njemačke.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *