U Župi dubrovačkoj otvoren 20. Stručni skup operacijskih sestara Hrvatske

240

U hotelu Sheraton u Župi dubrovačkoj otvoren je 20. Stručni skup operacijskih sestara Hrvatske. Skup je okupio medicinske sestre instrumentarke iz cijele Republike Hrvatske, kao i međunarodne stručnjake s ciljem promocije struke i okupljanja operacijskih sestara, kao i prezentacije postojećih saznanja u usvajanja novosti u struci.

U ime Dubrovačko-neretvanske županije na otvaranju skupa okupljene je pozdravio zamjenik župana Joško Cebalo.

‘Sigurno da većina nas, dok nije potreba, zapravo vaš posao uzimamo zdravo za gotovo. No, vi se svakodnevno susrećete s najtežim slučajevima i u svakoj situaciji ste stručni i požrtvovni. Sigurno je da dokazujete da zapravo posao medicinske sestre nije posao nego poziv. Za nama su gotovo tri godine borbe s koronavirusom. Tu borbu na svojim leđima iznijeli ste upravo vi, naši zdravstveni djelatnici i još jednom pokazali da je naše zdravstvo kvalitetno, ali i da je stup tog zdravstva čovjek. Ja vam želim uspješan rad i uspješan skup i nadam se da ćete uspjeti uhvatiti vremena kako biste uživali i u ljepotama Župe dubrovačke, Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije’, poručio je zamjenik Cebalo.

Na otvaranju skupa nazočnima su se obratili i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, glavna sestra Opće bolnice Dubrovnik Kristina Muhoberac, pročelnik kirurških djelatnosti u Općoj bolnici  Dubrovnik Ivica Stojanović te predsjednica Hrvatskog društva operacijskih sestara Ivanka Budiselić – Vidaić.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *