UBER od danas postaje taksi: Što to znači za korisnike?

262

Uberovi vozači prošli su kroz proces prilagodbe koji je donio nekoliko velikih promjena, između ostalog i to da postaju taksi prijevoznici. .

Osim oznake, moći će voziti i žutom prometnom trakom, ali su dobili i jedno ograničenje

Zbog usklađivanja s novim Zakonom o cestovnom prometu, u Uber su stigle velike promjene.

Naime, iz kompanije javljaju da su njihovi vozači prošli kroz proces prilagodbe te da auti sada dolaze s taksi oznakama.

Uber vozila odsad će smjeti voziti po žutim trakama, a maksimalna starost automobila bit će sedam godina.

”U zadnjih nekoliko tjedana Uberovi partneri-vozači prolazili su kroz proces usklađivanja s novim Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu. Kako bismo pravovremeno informirali te kako ne bi bilo iznenađenja prilikom sljedeće vožnje, želimo dati do znanja koje pozitivne promjene možete očekivati već od sutra”, poručuju iz Ubera svojim korisnicima.

“Stupanjem na snagu novog Zakona i pripadajućih Pravilnika, Uber i dalje ostaje aplikacija koja će na jednostavan i najpovoljniji način omogućiti kretanje gradom, ali vozila Uberovih partnera-vozača (samostalnih tvrtki i obrta) službeno postaju taksi vozila. To znači da od sutra, svako vozilo koje vozi putem Uber aplikacije u Hrvatskoj mora biti označeno taksi oznakama – oznakom na krovu i bočnim oznakama s natpisom ‘Taxi’. Isto tako, Uberovi partneri-vozači od sada će smjeti koristiti brze (žute) trake, čime će kretanje gradom u Uberu biti još brže. Također, ono što je bitno, a utječe na povećanje kvalitete i sigurnosti, vozila će biti do maksimalno 7 godina starosti.

“Također, ovim putem želimo zamoliti i za malo strpljenja, s obzirom na to da je u sljedećih nekoliko tjedana moguće očekivati nešto duže čekanje na vozilo nego do sada. Radimo na tome da se prosječno vrijeme čekanja što prije vrati na standardnu razinu od svega nekoliko minuta”, poručili su iz Ubera.

Kako će sada funkcionirati Uber zbog uvedenih promjena, preostaje za vidjeti.

dnevno.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *