Učenici Osnovne škole Vela Luka prikupili 3.780 kilograma papira i osvojili nagradu za doprinos zaštiti okoliša

309

Učenici Osnovne škole Vela Luka među najboljim su mladim ekolozima u Hrvatskoj, a tu su titulu zaslužili svojim zalaganjem u Zelenom koraku, dm-ovoj akciji prikupljanja i recikliranja starog papira. U akciji je sudjelovalo više od 200 učenika koji su prikupili 3.780 kilograma starog papira, za što ih je dm nagradio s 1.350 eura za doprinos zaštiti okoliša.

U Zeleni korak smo se uključili skoro od početka, a titula najbolje škole izmakla nam je nekoliko puta. Ove smo godine odlučili to promijeniti. Svi učenici, pogotovo učenici Zelenog tima, uključili su se u akciju i redovito, svakoga petka iza nastave, donosili papir i razvrstavali ga. Jako smo sretni i ponosni što je naša škola spasila cijelu jednu malu šumu – to nam je najveća nagrada. Planiramo nastaviti s prikupljanjem papira i u budućnosti. Sudjelovanjem u ovakvim akcijama učenici uče o važnosti brige za okoliš jer iz puno malenih kapi brige za Zemlju na kraju nastane ocean“, izjavio je prof. biologije Toni Šale, nastavnik prirode i biologije u OŠ Vela Luka.

Uspjeh učenika OŠ Vela Luka još je impresivniji, kada se uzme u obzir da je u ovogodišnjem Zelenom koraku sudjelovalo više od 14.700 osnovnoškolaca iz 100 škola diljem Hrvatske, koji su prikupili više od 100 tona starog papira za recikliranje. 

„Zelenim korakom želimo pokazati da svatko od nas može dati doprinos zaštiti okoliša i pozitivno utjecati na zajednicu. Zato smo posebno zahvalni učenicima Osnovne škole Vela Luka koji su nam pomogli da i ove godine ostvarimo taj cilj. Uime dm-a zahvaljujem svim učenicima i djelatnicima škole što su nam se pridružili u Zelenom koraku te se nadamo da će sudjelovati u budućim izdanjima naše eko akcije“, izjavio je Goran Ercegovac, predstavnik dm-a. 

Uz učenike Osnovne škole Vela Luka, nagradu za doprinos zaštiti okoliša zaslužili su učenici Područne škole Zbjegovača (Banova Jaruga), PŠ Divoševci (Donji Andrijevci), PŠ Češko selo (Petrinja), PŠ Glavina Donja (Imotski) i PŠ Veliki Raven (Križevci) te učenici Osnovne škole Ljudevita Gaja Nova Gradiška, OŠ „dr. Ante Starčević“ Pazarište Klanac, OŠ Jurja Dobrile (Rovinj), i Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar (Varaždin). Svaku od deset škola čiji su učenici prikupili najviše papira dm je nagradio s 1.350 eura.

Zeleni korak jedna je od najdugovječnijih akcija dm-a u kojoj je od 2012. godine više od 235.000 osnovnoškolaca prikupilo čak 3.100 tona starog papira, čijim je recikliranjem spašeno više od 53.000 stabala.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *