Udruga branitelja Dubrovnika: Gogo Špero je bio s nama i u ratu i u miru

898

“Poštovani članovi UBD i naši prijatelji imamo tužnu vijest da nas je dana 01. kolovoza 2023. godine nakon duže i teške bolesti u 65. godini života napustio naš istaknuti član i branitelj Grada, invalid Domovinskog rata, dragovoljac Gordan Gogo Špero.
Ranjen je 23. listopada 1991. godine na Žarkovici, a potom nakon oporavka nastavio sudjelovati u obrani Dubrovnika na bojištima diljem naše županije.

Bio je vijećnik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika i član Gradskog kotara Grad.

Uvijek je bio s nama kad smo se borili u miru za Muzej domovinskog rata u tvrđavi Imperijal, ostanak Luke u našim rukama, iskazivao brigu za prirodne resurse i Omblu, sudjelovao u aktivnostima za dostojan spomenik braniteljima Dubrovnika, kojemu se nadamo u skoro vrijeme i izravno na održavanju postojećih spomenika poginulim braniteljima.

Svoju bolest je stojećki podnosio, nitko od nas nije čuo da se ikad požalio, niti bi po njemu znali da se nalazi pred velikom kušnjom, koja je bila neumoljiva, a on je hrabro podnosio do dana kad nas je napustio.

Zbogom naš Gogo i počivaj u miru svoga Grada i Domovine.” stoji u priopćenju Udruge branitelja Dubrovnika koje potpisuje predsjednik Marko Mujan.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *