Ulaganja u školstvo u Korčuli veća od tri milijuna kuna; najavljene i nove investicije

339

Župan Nikola Dobroslavić, zamjenik župana Joško Cebalo i privremena pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Ana Čeović, zajedno s gradonačelnicom Nikom Silić Maroević obišli su dvije osnovne i srednju školu na području grada Korčule.

Ulaganja u obrazovne ustanove u Korčuli, kojima je Dubrovačko-neretvanska županija osnivač, u posljednjih pet godina iznose više od tri milijuna kuna, a odnose se na adaptacije, preuređenja, nadogradnju ili nabavu opreme za potrebe škola.

Tako je u Osnovnoj školi Ante Curać Pinjac u Žrnovu uređen dio potkrovlja, sanirani su kabineti fizike i kemije, izmijenjeni su parketi i radijatori, nabavljena oprema za kabinete, nabavljena je interaktivna ploča i druga oprema u matičnoj zgradi te su sanirani sanitarni čvorovi, klima uređaji i učionice u Područnoj školi Pupnat.

U Osnovnoj školi Petra Kanavelića sredstva su ulagana u rekonstrukciju krova, uređenje školskog dvorišta te sanaciju sanitarnih čvorova u matičnoj školi, dok su u Područnoj školi Lumbarda izmijenjeni prozori, sanirani zidovi i uređeni sanitarni čvorovi.

U Srednjoj školi Petra Šegedina saniran je krov i pročelje, obnovljeni su parketi, adaptirani su prostori radionice te je sanirana terasa i krov praktikuma.

Nakon obilaska škola, župan sa suradnicima održao je radni sastanak s ravnateljima Ivanom Fabrisom, Velebitom Veršićem i Lovrom Boticom na kojem je riječi bilo o nastavku ulaganja u škole na području Grada Korčule, ali i mogućnostima financiranja kapitalnih investicija, kako iz europskih sredstava, tako i iz javnih poziva ministarstava, a sve ciljem dodatnog podizanja kvalitete i standarda za učenike.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *