UMJETNIČKO MODNI SPEKTAKL LICE GODINE – THE LOOK OF THE YEAR PO PRVI PUT U DUBROVNIKU!

131

U Dubrovniku 15. lipnja 2019. godine na taraci Umjetničke galerije održat će se kulturno-modna i umjetnička manifestacija Lice Godine – The Look of The Year s početkom u 21 sat.

U sklopu modnog happeninga, predstavljanja ženskih i muških modela, sudjelovat će i dizajneri sa svojim kreacijama kao što je Marko Mitanovski čije kreacije nosi i Lady Gaga. Također, u umjetničkom programu nastupat će i poznata dubrovačka glazbenica Ines Tričković koja je ostvarila uspješnu međunarodnu karijeru te balerine umjetničke škole Dubrovnik i glazbenici Dubrovačkog simfonijskog orkestra (violina i gitara).

Lice Godine – The Look of The Year Fashion Award je izravna linija između onih koji stvaraju modu i umjetnost te onih koji je promoviraju i onih koji je nose kao profesiju.

LICE GODINE – THE LOOK OF THE YEAR: ZAJEDNIČKA POVEZNICA Cindy Crawford, Vanesse Incontrade, Nine Morić, Ines Sastre, Natashe Stefanenko, Gisele Bundchen, Linde Evangeliste je ta da su baš one započele svoju karijeru zahvaljujući ovoj kulturno modnoj manifestaciji.

Lice Godine – The Look of the Year je osnovano 1983. godine, međunarodno natjecanje koje svake godine diktira standarde stila, ljepote i osobnosti budućih vrhunskih modela u svijetu.

Od 1983, na finalnoj međunarodnoj manifestiaciji Lice Godine – The Look of the Year je domaćin sastavljen od najprepoznatljivijih profesionalaca u svijetu mode, kao što su poznati modni dizajneri, fotografi i modeli sa zavidnom međunarodnom karijerom.

AZZEDINE AlAIA, JOHN GALLIANO, Patrick Demarchelier, Peter Lindbergh, HELMUT NEWTON, LINDA EVANGELISTA, NAOMI CAMPBELL, GLEN AMBER i drugi doprinijeli su otkrivanju novih protagonista modela.

Izbor finalista LICE GODINE – The Look of the Year započinje kastingom širom svijeta, gdje se oko 350.000 djevojaka u dobi od 16 do 22 godine bore da sudjeluju u ovome projektu. Iz cijeloga svijeta kulminiralo je izborom 50 kandidata koji sudjeluju na međunarodnom finalu. Za svako izdanje LICE GODINE nudi ugovore koji će biti podijeljeni među prva tri koja su klasificirana sa sadašnjim agencijama. 80% finalista zahvaljujući ovoj velikoj kulturnoj i modnoj manifestaciji postalo je profesionalnim modelom u roku od dvije godine nakon završetka događaja.

Od 1983 do danas, međunarodne finale: 1983 Acapulco Meksiko – Mauricijuski indijski ocean 1985 – 1986 Forte dei Marmi, Italija – Taormine Italija 1987 – 1988 Atami Japan – 1989 Pariz Francuska – 1990 Rio de Janeiro Brazil – New York Sjedinjene Države 1991 – 1992 New York Sjedinjene Američke Države – Miami Beach SAD 1993 – 1994 Ibiza i Formentera Španjolska – Seoul Koreja 1995 – 1996, 1997, 1998 1999 Nizza Francuska – 2000 Ženeva Švicarska – 2001 Nice Francuska – 2002 Tunis, Tunis – 2003 Singapur Singapur City – 2004, 2005 Šangaj Kina – od 2006. do 2013. Taormine Italija – 2014 ROMA Westin Excelsior Via Veneto – 2015 SHERATON Taormina. 2016 Metropolitan Catania – 2017 Otok ISCHIA, 2018 Ortigia – Siracuse – Sicilija.

Događaj uključuje muške i ženske modele, modne agencije, visoku produkciju, tv, radio, novinare, profesionalne vizažiste, frizere i sl., kao i poznate ličnosti iz svijeta kulture, mode i zabave. LICE GODINE – The Look of The Year svake godine će dodijeljiti nagradu najkreativnijim dizajnerima, medijima i najboljim stručnjacima u toj industriji.

Ova kulturno modna manifestacija zahtijeva i takve lokacije kako bi predstavila modu kao umjetnost i kako bi se istaknuli svi oni koji na najbolji mogući način doprinose u kreaciji kulturnog i modnog stvaralaštva. Umjetnička galerija Dubrovnik (točnije taraca Umjetničke galerije Dubrovnik) je idealna lokacija za ovakvu manifestaciju kako bi se u umjetničkom i estetskom smislu mogla najbolje približiti publici.

Dubrovnik je oduvijek bio najatraktivnija turistička svjetska lokacija i najljepša kulisa za stvaranje značajnih kulturnih manifestacija, i u tu priču savršeno se uklapa LICE GODINE – THE LOOK OF THE YEAR.

Projekt je dobio veliku podršku od Grada Dubrovnika,Turističke zajednice i Dubrovačkih ljetnih igara.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *