Uspješno završen ovogodišnji program stručne prakse u Predstavničkom uredu Županije u Bruxellesu

196

Uspješno je završen posljednji ovogodišnji krug stručne prakse u Predstavničkom uredu Dubrovačko-neretvanske županije u Bruxellesu.Program već sedam godina provode Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna agencija DUNEA, a do sad ga je završilo više od 80 mladih.

Zbog velikog broja zainteresiranih, ove godine je povećan broj sudionika te su ukupno sudjelovala 23 polaznika. U sklopu međužupanijske suradnje, studentima iz Dubrovačko-neretvanske županije, pridružili su se i studenti iz Brodsko–posavske te Vukovarsko–srijemske županije. Ostvarena je suradnja i s Hercegovačko-neretvanskim kantonom čiji su predstavnici također boravili na dvotjednom programu u Bruxellesu.
Dubrovačko-neretvanska županija surađuje i s tri visokoobrazovne institucije koje djeluju u Dubrovniku Sveučilištem u Dubrovniku, Rochester Institute of Technology Croatia (RIT Croatia) te Međunarodnim Sveučilištem LIBERTAS, čiji studenti su temeljem potpisanog Sporazuma o suradnji s Regionalnom agencijom DUNEA, također jedni od polaznika.
Predstavnički ured DNŽ u Bruxellesu nudi mogućnost učenja o načinu rada i funkcioniranja Europske Unije te njezinih institucija. Također, polaznici imaju priliku sudjelovati na brojnim konferencijama i radionicama o najvažnijim pitanjima Unije te se upoznati s mogućnostima koje se Hrvatskoj, njezinim županijama, gradovima, ali i građanima nude kao članici Europske unije.
Program prakse za mlade u Uredu u Bruxelles nastavit će se i u 2019. godini, a novi poziv se očekuje početkom godine.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *