Uz poeziju, pjesmu i svjedočanstva podsjetimo se nedavne epopeje u kojoj je obranjena sloboda i dostojanstvo hrvatske Atene

160

Prenosimo vam priopćenje koje nam je poslala Udruga 3D+UPIOU, povodom Dana dubrovačkih branitelja, a koje potpisuje predsjednica Marijana Kohn Dedović:

Dana 04. prosinca 2018. godine Udruga 3D+UPIOU i Dubrovačka privatna gimnazija organiziraju Večer domoljubne poezije povodom 6. prosinca-Dana dubrovačkih branitelja.

Program će se održati u holu osnovne škole Ivana Gundulića. Večer započinje himnom RH-Lijepa naša Domovino.

Uz pozdravni govor ravnatelja, gospara Tomislava Franušića, udrugu će predstaviti dopredsjednica Franka Fani Kohn.

U čast grada Vukovara i , učenicima će se pustiti i kratki video iz Vukovarske bolnice koji je sastavila autorica Marijana Kohn Dedović.

O domovinskom ratu također će govoriti i dubrovački branitelj i ratni vojni invalid Igor Žuvela.

Poslušati će se i svjedočanstvo majke koja je rodila pod granatama u opkoljenom Gradu, a učenici DPG, Marino Tomić, Nikolina Družić, Ivana Vukić I Ora Ivanišević će recitirati domoljubne pjesme.

Marino Tomić (u izvedbi Paule Banac), recitirati će „Sunce slobode“, a Nikolina Družić recitirati će vlastitu poeziju.

Pjesmu „Tata“,u izvedbi Paule Banac, pročitati će Ivana Vukić, a pjesmu „Heroji“,u izvedbi Nikoline Družić pročitat će Ora Ivanišević.

Ante Nadomir Tadić Šutra, pjesnik i branitelj iz Knina izvodi svoju pobjedničku pjesmu s festivala domoljubne poezije “Stijeg slobode” 2018: „Vojnik ne smije plakati“,kao i svoja svjedočanstva iz Domovinskog rata.

Prikazati će se i video klip „Libertas“ kojeg su umjetnici iz Osijeka, bračni par Dario i Darija Plevnik, napravili u čast Dubrovnika i njegove herojske obrane.

U glazbenom dijelu večeri, biti će i glazba Gospara Marka Majkovice, pjesnikinje Franke Fani Kohn I glazbenika Darija Plevnika “Ja o svojoj zemlji pjevam”.

Večer se završava uz pjesme: „Stina kralja Zvonimira“ A. N. T. Šutre i „Mojim prijateljima“ Srećka Kljunka (uz video spotove).

“Čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas da se zajedno uz poeziju, pjesmu i svjedočanstva podsjetimo nedavne epopeje u kojoj je obranjena sloboda i dostojanstvo hrvatske Atene!”-Tomislav Franušić, ravnatelj

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *