Uživajte u suncu jer ubrzo stiže drastična promjena!

120

U subotu će biti toplije pa će na snazi biti umjerena opasnost od toplinskog vala koji može utjecati na zdravlje, no vrućina će već u nedjelju popustiti u dijelu zemlje, a u idućem tjednu posvuda, javlja HRT.

Naime, početak vikenda obilježit će obilje sunčana vremena. U nedjelju će početi promjenjivije razdoblje, a vrućih dana u drugom dijelu tjedna, bar do vikenda, u mnogim predjelima neće ni biti.

Sutra će na vrijeme i dalje utjecati polje malo povišenog ili srednjeg tlaka zraka, a topao zrak s juga stizat će sve do kraja dana.

Na istoku Hrvatske i sutra će prevladavati sunčano, uz samo pokoji oblačak, a ujutro će uglavnom uz rijeke biti kratkotrajne magle. Nakon tihe noći i jutra, sredinom dana zapuhat će slab južni i jugoistočni vjetar. Bit će još toplije nego danas, i to već od jutra.

I u središnjoj će Hrvatskoj samo povremeno nebesko plavetnilo pokriti pokoji oblak, posebice kasno poslijepodne i navečer uz granicu sa Slovenijom i na širem karlovačkom području, gdje će postojati mogućnost za pljusak. Poslijepodne će zapuhati do umjeren južni i jugozapadni vjetar, s kojim će dnevna temperatura dosegnuti 34°C.

I na sjevernom Jadranu te u gorskoj Hrvatskoj sutra toplije nego danas pa će u svježini noći i jutra ponajviše uživati stanovnici Like. Po kotlinama će biti kratkotrajne jutarnje magle. Danju posvuda pretežno sunčano uz slab do umjeren jugozapadni ili južni vjetar.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije nastavlja se niz većinom sunčanih i vrućih dana pa će mnogi osvježenje tražiti u mirnom ili malo valovitom moru, čija je temperatura uglavnom od 24 do 26°C. Naime, dnevna će temperatura zraka biti od 32 do 35°C.

Podjednako vruće bit će i na krajnjem jugu, gdje će dominirati vedrina, a nakon tihe noći, danju će puhati slab vjetar s mora.

U nedjelju će se atmosfera destabilizirati, posebice na sjevernom dijelu, gdje će pljuskovi biti vjerojatniji, a moguće i izraženiji. U Dalmaciji će uglavnom izostati sve do utorka, kada će biti razmjerno česti duž cijele obale, a lokalno će nevere donijeti i obilniju kišu. Vjetar će često mijenjati smjer, a uz nevere bit će prolazno jak i olujan. Temperatura će prema sredini tjedna padati.

I na kopnu već u nedjelju manje vruće u dijelu zemlje, a znatnije osvježenje stiže početkom idućeg tjedna. Iako će veći dio tog razdoblja biti barem djelomice sunčano, povremeno će biti kiše i grmljavine, u nedjelju i utorak i izraženijih pljuskova.

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *