VAKULA OTKRIO ŠTO NAM SLIJEDI NAKON NEUMOLJIVE KIŠE! Na nekim područjima zabilježeni rekordi: Dobre vijesti za ljubitelje aktivnosti na otvorenom

165

Najpoznatije lice hrvatske meteorologije Zoran Vakula za HRT je komentirao kišu koja je posljednjih dana neprestano padala. Jučer su izmjereni rekordi, a Vakula kaže da su jutros motritelji DHMZ-a zabilježili i nove rekorde.

“Ovoga rujna kiša kao da želi nadoknaditi propušteno u dosadašnjem dijelu godine. Nakon mjestimičnih rekorda u dnevnoj količini oborine početkom mjeseca, jutros su motritelji DHMZ-a zabilježili nove, još češće rekorde, premda mjerenja postoje dugi niz godina, ponegdje još od sredine prošloga stoljeća, kao primjerice u Ogulinu, gdje su jutros izmjerili 122 litre kiše po četvornome metru – najveću ikad izmjerena dnevnu količinu oborine na toj postaji.

Manje, ali također ekstremno izmjereno je i u Kutini – 92 litre, a još više u Delnicama – 141 litra te najviše u Crnom Lugu kod Risnjaka – čak 192 litre. Srećom, sljedećih će dana kiša većinom izostati ili će je biti samo rijetko i u malim količinama, a ni bura neće biti tako jaka kao danas, kada je u najvišem gorju pao i prvi snijeg nakon ljeta”, rekao je Vakula za HRT.

dnevno.hr

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *