Vatrena stihija kod Omiša: “Sablasno je bilo, stvarno sablasno. Kad se vjetar digne, ma nevjerojatno. Apokalipsa je bila”

381

Požar koji je u ponedjeljak navečer buknuo na predjelu Ivašnjaku u Lokvi Rogoznici još je aktivan, no ne prijeti da će se razbuktati, a dosad je izgorjelo oko 100 hektara guste borove šume, maslinika i niskog raslinja, doznaje se od glavnoga županijskog vatrogasnog zapovjednika Ivana Kovačevića.

Kako je izjavio za Hinu, vatra je aktivna još samo na vrhu istočnog dijela Ivašnjaka, no ne prijeti da će se razbuktati i proširiti. Požar od sinoć nešto poslije 21,15 sati gasi 120 vatrogasaca s 35 vozila iz cijele Dalmacije, osim s otoka, te državne intervencijske vatrogasne postrojbe.

“Vrh je još uvijek aktivan, no ne prijeti da će se proširiti, izmaknuti kontroli, niti prijeti objektima. Kad je počeo jaki dim i vrućina, toplina, nisi mogao vidjeti auto kakav je bio dim, onda sam rekla djeci idemo svi u auto. Bilo je išlo i nestalo i opet se vratilo nama. Tamo -vamo, nosilo je, ali svake godine ista ruta”, kaže Kovačević.

“Sablasno je bilo, stvarno sablasno. Kad se vjetar digne, ma nevjerojatno. Apokalipsa je bila”, kaže Ivica Perković iz Lokve Rogoznice za HRT.

IZVOR: dnevno.hr

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *