Vatrogasnim postrojbama putem Javnog poziva dodijeljeno gotovo 70 tisuća eura

533

Vatrogasna zajednica Dubrovačko-neretvanske županije provela je i ove godine Javni poziv za prikupljanje prijava za dodjelu sredstava vatrogasnim postrojbama.

Sredstva, koja su osigurana u Proračunu Dubrovačko-neretvanske županije, se dodjeljuju dobrovoljnim vatrogasnim društvima i javnim vatrogasnim postrojbama, i to namjenski za popravke i održavanje vatrogasnih vozila, nabavu vatrogasne opreme i stručno osposobljavanje vatrogasaca. Ukupni iznos osiguran za ovu namjenu je 69.017 eura, a županijska Vatrogasna zajednica će s postrojbama zaključiti ugovore o dodjeli financijskih sredstava.

Dodajmo i kako Dubrovačko-neretvanska županija u svom Proračunu godišnje osigurava više od 186 tisuća eura za djelatnost vatrogastva.

Realizacijom europskih projekata, primarno onih koji se provode u sklopu programa prekogranične suradnje, nabavljena je vrijedna oprema namijenjena vatrogascima. Tako su na području Dubrovačko-neretvanske županije nabavljena i opremljena četiri vatrogasna broda stacionirana u Dubrovniku, Slanome, Smokvici te na Mljetu. Jednako tako, izgrađen je i opremljen Centar za obuku operativnih snaga civilne zaštite u Kuli Norinskoj. Dolina Neretve je, izgradnjom ovog Centra, dobila izrazito značaja objekt namijenjen ponajprije vatrogasnim postrojbama. U sklopu provedbe projekata nabavljena je oprema vrijedna više od 350 tisuća eura, prvenstveno za potrebe vatrogasnih postrojbi, a namijenjena intervencijama prilikom onečišćenja mora, poplava i gašenja požara.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *