VEČERAS Otvorenje izložbe „Izolacija“ dubrovačke umjetnice Noemi Čotić

317

Otvorenje izložbe „Izolacija“ dubrovačke umjetnice Noemi Čotić, održati će se danas, četvrtak 30.11.2023. u 18 sati, u Art radionici Lazareti (Galerija Otok).

Noemi Čotić završila je srednju Umjetničku školu Luke Sorkočevića u Dubrovniku, te magistrirala kiparstvo 2013. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Splitu u klasi prof. Kuzme Kovačića. 2014. godine odlazi na tromjesečni rezidencijalni Boravak u Belgiju, GLO‐ART center, a 2016.godine, izborom žirirane izložbe u Studiju za suvremenu umjetnost Let 777, boravi u Kanadi gdje u galeriji La Chambre blanche u Quebecu tri mjeseca eksperimentira i istražuje nove tehnološke mogućnosti.

Radila je na nekoliko filmskih projekata surađujući na scenografiji  ( Čarobnjak iz Oza, Igra Prijestolja, DIG, Game of war, Winnetou), a s umjetnicima Ivanom Franke, Lukom Piplicom te timom Raqs Media Collective iz New Delhija sudjeluje u projektu  „Granice percepcije“, u sklopu izbora Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture.

„Izolacija“ je njezina sedma samostalna izložba, kojom svoju stvaralačku misao kanalizira u njoj novom mediju,u kojem do sada nije izlagala ; akrilu na platnu i kolažu.

„Riječ je o slikama kojima gradi novu svijest o prostoru i vremenu – prostoru kojeg  nalazi unutar nje same, a kojega mi, promatrajući, pokušavamo sinkronizirati s našim iskustvom apstraktnog prostora. Mogli bismo reći da umjetnica prolazi kroz svojevrsni kibernetički proces, stvarajući određeni skup elemenata koji su međusobno povezani i ovisni jedan o drugom. Teme koje su u fokusu njenog interesa su čovjek, duh, forma, geometrija,…, a koje na platnu ili papiru prevodi u boje, ritmove, omjere i zakone,“ kazala je u svom osvrtu na izložbu povjesničarka umjetnosti Helena Puhara.

Kustos izložbe : Slaven Tolj

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *