VEČERAS U LAZARETIMA Nova izvedba Lerovog „Juga“

95

Studentski teatar Lero će 12. listopada prikazati predstavu „Jugo“ u režiji Davora Mojaša.

Jugo je mogući trag kazališnog propitivanja posebnih stanja i ozračja Grada kada ga kupaju kiše i oplakuju valovi, stanje pojačanog juga koje traje sa svim onim što znači i što izaziva. Poetična scenska priča u kojoj se ogleda moguća zrcalna slika duše Grada kojem je posvećena i onih koji je ovom izvedbom slute.

 Lero je s Jugom nastupio na 71. Dubrovačkim ljetnim igrama posvetivši svoju predstavu velikanima hrvatskog glumišta Miši Martinoviću i, svom dugogodišnjem članu, Predragu Vušoviću Pređu. Nova izvedba Juga ostvarena je u suradnji s Regionalnim centrom za izgradnju zajednice i razvoj civilnog društva DEŠA iz Dubrovnika kroz projekt „Zlatni i aktivni (ZA)“, koji je sufinancirala Europska unija iz  Europskog socijalnog fonda. Izvedba je, uz pridržavanje protuepidemijskih mjera, u Lazaretima 12. listopada 2021. u 19.30 sati uz besplatan ulaz.

Scenografkinja i kostimografkinja je Dubravka Lošić, autor originalne glazbe za predstavu je Petar Obradović, a videa Rela Petric. Oblikovatelj svjetla Antonio Ljubojević, tehničko vodstvo Mato Brnjić, grafički dizajn Nora Mojaš. Igraju: Jasna Held, Ksenija Medović, Zvončica Šimić, Rela Petric, Barbara Damić.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *