Veleposlanik Belgije na prijemu kod gradonačelnika

217

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković primio je u službeni posjet veleposlanika Kraljevine Belgije u Republici Hrvatskoj Nj. E. Nicolaasa Buycka. Prijemu su prisustvovali i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž te počasna konzulica Belgije u Dubrovniku Sabine Gouhie.

Razgovaralo se o trenutačnoj situaciji vezanoj za korona virus, utjecaju na turizam, očekivanjima i planovima za predstojeću sezonu, ali i pitanjima poput ulaska Hrvatske u Schengen i euro zonu.

Gradonačelnik je veleposlanika upoznao s brojnim mjerama kojima je Grad u krizi pomogao građanima i gospodarstvenicima, s projektom Respect the City i zaokretu Dubrovnika prema održivom turizmu te suradnji s gradovima poput belgijskog Brugesa, s kojima dijeli sličnu problematiku prekomjernog turizma.

Veleposlanik Kraljevine Belgije u Republici Hrvatskoj Nicolaas Buyck u Dubrovniku boravi povodom Dana Grada i blagdana svetoga Vlaha te je ovom prigodom uputio čestitke uz nadolazeću Festu.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *