VELIKA KOALICIJA HDZ-HSS-HSU-HSLS i Hrvatski suverenisti PODRŽAVAJU DOBROSLAVIĆA

783

Predstavnici Županijskih organizacija Hrvatske demokratske zajednice Hrvatske seljačke stranke, Hrvatske socijalno-liberalne stranke, Hrvatske stranke umirovljenika i Hrast-a potpisali su danas Međustranački sporazum o prijeizbornoj koaliciji uoči lokalnih izbora.

Još prije 12 godina kada smo zajednički krenuli na izbore ovu smo koaliciju nazvali velikom koalicijom i u ovim izborima naša najbolja legitimacija je dosadašnji rad u protekla tri mandata – istanuo je danas predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Branko Bačić na potpisivanju međustranačkog sporazuma o koaliciji županijskih organizacija HDZ-HSS-HSU-HSLS i Hrvatskih suverenista. Život u Dubrovačko-neretvanskoj županiji smo učinili boljim jer smo od županije koja je bila u ratu došli među top 3 hrvatske županije po indeksu razvijenosti, dodao je Bačić kazavši da je Dubrovačko-neretvanska županija najuspješnija po povlačenju europskih sredstava što dovoljno govori o kapacitetima županije i administrativnim i ljudskim. Kako je istaknuto protekla tri mandata Nikole Dobroslavića na čelu Dubrovačko-neretvanske županije obilježena su uspjesima, brojnim projektima, te izostankom bilo kakve afere, političke i gospodarske krize. „Jedino mi u političkom životu ove županije, u svakom trenutku zagovaramo očuvanje statusa Dubrovačko-neretvanske županije i Dubrovnika kao regionalnog županijskog središta i to od 90-ih godina, i jasno i glasno to radimo od kada je Nikola Dobroslavić na čelu ove županije“ – naglasio je Branko Bačić te nastavio kako njima nikada ni u zadnjoj primisli nije bilo da je ovo politički motivirana županija što se moglo čuti od drugih kandidata na ovim izborima. U vrijeme vlade SDP-a, podsjetio je Bačić, državne institucije bile su dislocirane iz grada Dubrovnika, a mi ih našim političkim radom i nastojanjima vraćamo tamo gdje im je mjesto u gradu Dubrovniku. „Pelješki most je simbol prvih sedam godina punopravnog članstva Hrvatske u Europskoj uniji i nalazi se upravo u našoj županiji“, rekao je na potpisivanju koalicijskog sporazuma Branko Bačić dodavši da most nije samo projekt koji doprinosti izlasku iz prometne izolacije, niti veliki gospodarski i demografski projekt ove županije već prije svega strateški i nacionalni interes Republike Hrvatske. „Neki projekti ne idu brzinom kojom bismo mi htjeli, ali nikada od njih nećemo odustati i među njima je strateški projekt autoceste do Dubrovnika i to teritorijem RH“ – zaključio je Branko Bačić te kako je rekao, uz dužno poštovanje svih protukandidata očekuje da će pobijediti jer je HDZ osnažen dodatnom vrijednosti koju u svojim programima nose svi njihovi kolacijski partneri uz potporu HSP-a doktora Ante Starčevića koja nije dio ovog sporazuma. Kandidat koalicije HDZ-HSS-HSU-HSLS i Hrvatski suverenisti, aktualni župan Nikola Dobroslavić očekuje nastavak izvrsne suradnje te je uvjeren u pobjedu. „Pozicionirali smo DNŽ kao regionalnu jedinicu i Dubrovnik kao regionalni centar, izgurali smo projekt Pelješkog mosta, dobro koristimo EU fondove i najbolja smo županija po gospodarenju pomorskog dobra“ – rekao je Dobroslavić. 

Uz Branka Bačića koalicijski sporazum potpisali su i Veljko Mateljak ispred HSS-a, Cvijeto Cvjetković u ime Hrvatske stranke umirovljenika, ispred Hrasta Krešimir Marković te Branko Jerković u ime HSLS-a.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *