Vlatko Stefanovski sa sinom nastupa u Dubrovniku

1189

Vlatko Stefanovski, jedan je od najvećih gitarskih virtuoza ovog dijela Europe koji sa svojom gitarskom tehnikom vješto kombinira etno-jazz, rock, jazz-fusion i blues, 2. će kolovoza u Dubrovniku zasvirati svoje najveće hitove zajedno sa svojim sinom Janom Stefanovskim i Ivanom Kukićem koji čine njegovu najmlađu do sada ritam sekciju V3 trio. Koncert će se održati u dubrovačkom kinu Slavica s početkom u 21 sat.

Naša set lista je prilično velika, ako uzmemo u obzir sve albume koje sam u životu snimio. Podsjetit ćemo se nekih starih stvari, svirat ćemo obrade folklornih tema, voklane numere iz raznih perioda mog rada… Bit će raznovrsno i zabavno… to je bend koji svira i rock ’n’ roll i fusion i etno, tako da će biti za svakoga ponešto“ rekao je Vlatko Stefanovski, jedan od najznačajnijih jazz-rock gitarista ovog dijela Europe koji nakon dugogodišnje karijere trenutno svira s bendom V3 trio, kojeg čine Ivan Kukić na bassu i Jan Stefanovski na bubnjevima. Svirati s mladim dečkima mu je, kako kaže, poseban gušt. Njihova međusobna sinergija na pozornici zasigurno će oduševiti publiku u Dubrovniku.

Koncerti s mojim triom su za mene praznik. Ovo je već treća i najmlađa ritam sekcija od osnivanja benda, ali iako su mladi oni su kompetentni i zreli muzičari. Odsvirali smo već 90 koncerata, snimili album…“ kaže Stefanovski te se prisjeća kako je došlo do spajanja s ovim mladim glazbenicima. „Prepoznao sam njihove talente još dok su bili tinejdžeri. Bili su sa mnom u studiju prije negdje pet, šest godina obojica i malo smo jammali. Tada sam ostao poprilično impresioniran talentima koje posjeduju, no rekao sam ima da moraju još malo sačekati, da nije vrijeme. Čekao sam ih da sazru i kao ljudi i kao muzičari. To se dogodilo pred mojim očima, na moje veliko zadovoljstvo.“

Da se Stefanovski i Dubrovnik vole nije tajna. “Dubrovnik je mjesto koje cijenim ne samo zbog njegove povijesti i ljepote, već i zbog ljubavi prema umjetnosti i kulturi. Zna sa se da je jedan od najljepših gradova na svijetu. Osjećam se blagoslovljen što ćemo moji dečki i ja još jednom stvoriti glazbenu priču na ovom prekrasnom mjestu. Inače, moja povijest s ovim gradom je duga i bogata. Svirao sam gotovo svugdje od Kneževih dvora, Lokruma, sportske dvorane…“ prisjeća se Vlatko.

Ova iznimna večer glazbe predstavlja spoj generacija, talenta i ljubavi prema glazbi, a Vlatko Stefanovski poziva sve ljubitelje glazbe u Dubrovniku i okolici da se pridruže u ovom posebnom trenutku koji će zasigurno ostati urezan u sjećanju svih prisutnih. Ulaznice u sustavu Eventim.hr i Adriaticket.hr.

Osim u Dubrovniku, ovog ljeta, moći ćete uživati u njegovoj svirci uživo na više lokacija na obali. Na solinskoj Gradini 1. kolovoza i u Ljetnom kinu u Makarskoj 6. kolovoza Stefanovski nastupa sa svojim kolegom Miroslavom Tadićem, a u pratnji svog V3 Tria, 31. srpnja nastupit će na hvarskoj Venerandi. Krajem kolovoza Vlatko Stefanovski i V3 trio nastupit će i u sklopu dva glazbena festivala – 26. kolovoza u Vrsaru na festivalu „U zagrljaju kamena i mora“, a potom 30. kolovoza u splitskom parku Sustipan na festivalu „S okusom soli..“

Ulaznice u sustavu Eventim.hr i Adriaticket.hr.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *