Vozio sa 2,21 promila alkohola u krvi, policija ga odvela na triježnjenje

313

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 13 prometnih nesreća, od kojih 8 s ozlijeđenim osobama u kojima su 4 osobe teže, a 8 ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 5 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 495 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 208 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 83 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 15 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i 6 osoba sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

Od ostalih prekršaja izdvajamo 50 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i 25 mjera zbog nepropisnog pretjecanja.

Izdvajamo slučaj 45-godišnjaka koji je, prilikom kontrole prometa u ranim jutarnjim satima u subotu, 21. listopada, na Korčuli, zatečen u vožnji osobnog vozila u alkoholiziranom stanju kada mu je izmjerena koncentracija alkohola od 2,21 g/kg. Vozač je zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja te je prekršajno sankcioniran sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *