Vozio sa 3,01 promila alkohola u krvi!

395

U proteklom tjednu na području Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske zabilježeno je sedam prometnih nesreća u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježeno je 5 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 374 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 188 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 25 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 17 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i 4 osobe koje su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 31 mjeru poduzetu zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i 14 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja.

Najveća koncentracija alkohola

– Najveća koncentracija alkohola od 3,01 g/kg izmjerena je 43-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registracijskih oznaka koji je, tijekom kontrole prometa, zaustavljen u petak, 22. veljače, u 21,30 sati na cesti D-414 u Stonu.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 43-godišnjak je zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja i protiv njega je podnesen prekršajni nalog.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *