VREMENSKA PROGNOZA ZA PRODUŽENI VIKEND

606

U Dalmaciji relativno toplo. Štoviše, u mnogim mjestima i vruće, te barem djelomice sunčano, uz poneki pljusak, većinom u unutrašnjosti. Puhat će često umjerena, mjestimice i jaka bura, na udare i olujna, a poslijepodne južnije od Punte Planke prolazno umjeren maestral.

I na jugu Hrvatske bit će bure i maestrala, te malo do umjereno valovitog mora, a i oblaka i vedrine, vrlo vjerojatno i lokalnih pljuskova i grmljavine, osobito u Konavlima. Najniža temperatura od 21 do 24 °C, u unutrašnjosti i oko 19 °C, a najviša između 30 i 32 °C.

U srijedu i četvrtak još toplije, i u mnogim kopnenim mjestima vruće, mnogima i sparno, uz poneki pljusak uglavnom na istoku i u gorju. Tijekom petka je na kopnu gotovo sigurna promjena vremena, relativno nagla i silovita, uz koju je vrlo velika vjerojatnost i za olujno nevrijeme s tučom te znatnim padom temperature, pa će poslijepodne biti hladnije od onoga u četvrtak i za više od 10 °C. Za vikend ponovno stabilnije, ali i osjetno svježije nego sredinom tjedna.

Vremenska prognoza za produženi vikend

Na Jadranu do četvrtka tople noći i većinom vrući dani, uz slabiji vjetar, te uz samo rijetko gdje moguć pljusak, uglavnom u četvrtak na jugu. U petak posvuda nestabilnije, uz vrlo veliku vjerojatnost pljuskova, grmljavine i olujnog nevremena, najprije na sjevernom Jadranu, gdje će zapuhati jaka i olujna bura, poslije i na jugu, gdje će još u početku biti juga.

Tijekom vikenda slabljenje bure i stabilizacija vremena, ali u početku još i vjerojatno pljuskovi i grmljavine na južnom dijelu, piše HRT. 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *