Vrijeme je da članovi Stožera prestanu zastrašivati građane svojim apokaliptičnim izjavama

731

Poduzetnici, obrtnici i zaposlenici imaju velika očekivanja od sezone i nepotrebno ih se zastrašuje ovakvim izjavama

Udruga Glas poduzetnika ovim putem želi upozoriti da su izjave članova Nacionalnog stožera civilne zaštite koje se tijekom proteklih nekoliko tjedana pojavljuju u javnosti izuzetno opasne za nastavak sezone koja bi omogućila poduzetnicima i obrtnicima oporavak. Jučerašnja izjava dr. Markotić posebice je uznemirila naše članove koji su već do sada podnijeli najveći teret korona-krize, bez ikakve pomoći, obeštećenja i bez kreditnih linija. Kao što smo već mnogo puta istaknuli, poduzetnici ne mogu nastaviti poslovati u ovakvim uvjetima i pod ovakvim pritiscima.

Naime, mnogobrojni poduzetnici i obrtnici očekuju značajne prihode od sezone, kako bi se uspjeli oporaviti od izuzetno teške godine, koja im je gotovo uništila poslovanje i ugrozila egzistenciju. Turisti se sve više ohrabruju na putovanja, što predstavlja “slamku spasa” za mnoge tvrtke i turističke djelatnike koji već predugo ne rade. Smatramo da ne trebamo posebno isticati da Hrvatska ovisi o prihodima iz turizma i da većina BDP-a ovisi upravo o turističkom sektoru.

Izjave kojima se zastrašuju turisti, poduzetnici i turistički djelatnici ne doprinose oporavku od krize, kao ni spasu gospodarstva. UGP smatra da bi Nacionalni stožer civilne zaštite konačno trebao prestati raditi protiv poduzetnika i njihovih zaposlenika te im omogućiti normalan rad. Smatramo da se izjavama dr. Markotić nameće pitanje o tome želi li namjerno uništiti nadolazeću turističku sezonu, poduzetnike, obrtnike i zaposlenike.

Ovim putem zahtijevamo od Vlade Republike Hrvatske i Nacionalnog stožera civilne zaštite jasan plan otvaranja gospodarstva i popuštanja mjera. Nakon više od godine dana, smatramo da su poduzetnici i zaposlenici zaslužili znati kakva im je budućnost. Također, smatramo da se treba prestati zastrašivati građane s nepotrebnim izjavama.

Doista je nevjerojatno u kojem trenutku i s koje pozicije se ide s ovako apokaliptičnim izjavama. Stječe se dojam da se ciljano pokušava uništiti sezona koja je bitna mnogim poduzetnicima, ali i državi. Stoga tražimo da se odmah prestane s ovakvim nebuloznim izjavama.” – rekao je Hrvoje Bujas, predsjednik udruge Glas poduzetnika.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *