World Dog Finder preporučuje: kojeg psa izabrati ako živite u urbanoj sredini poput Dubrovnika

496

Ako živite u urbanom području poput grada Dubrovnika – vjerojatno je to u manjem stanu, s puno buke i malo vanjskog prostora – onda se možda pitate koje su najbolje pasmine za život u takvim uvjetima. A odgovor je: gotovo bilo koja od njih. Sve dok se vi i vaš pas međusobno dobro slažete, zapravo nije važno koju ćete pasminu nabaviti. Možete se odlučiti za određenu pasminu ili čak mješanca, i biti savršeno sretni.

Međutim, postoji nekoliko specifičnih pasmina koje biste mogli uzeti u obzir. To su psi kojima je često potrebno manje vježbanja, stoga im nije potrebno ogromno dvorište ili previše šetnji u park dnevno – ako to nije nešto što imate vremena učiniti. Uključujemo i pse koji imaju tendenciju biti mirniji, jer gradski život može biti pomalo glasan i uzbudljiv, kao i one kojima ne smeta da žive u manjim stanovima u gradskoj sredini.

Jazavčar

Jazavčari su maleni, slatki mali psi kojima ne smeta život u manjim prostorima. Oni se vole stiskati sa svojim vlasnikom i veliki su ljubitelji pažnje. Mogu biti tihi, ali i brzo reagirati i lajati radi kucanja na vratima. S tim malim nogama ne treba im toliko prostora za vježbanje i aktivnosti, tako da dvorište nije potreba. Jazavčari su idealni ljubimci svima nama koji imamo vremena za kraće šetnje te živimo ubrzanim, urbanim životom.

Velški korgi Pembroke

Velški korgi Pembroke, poznati i samo kao “korgi”, mali su psi koji vole pažnju, maženje i druženje sa svojom obitelji ili jednim vlasnikom. Također su dobri i oprezni psi koji se lako dresiraju; dvije osobine koje ih čine pogodnima za gradski život. Osim ovim prednosti, ovi psi spadaju pod veoma zdrave pasmine koje imaju ništa ili veoma malo zdravstvenih tegoba, tako da su i troškovi veterinara za ove pse – mali.

King Charles španijel

Tražite manjeg psa koji će uživati pored vas i biti bez pretjeranih zahtjeva? Cavalier King Charles španijeli vole miran život i mogu se zabavljati igrajući se čak i u malom stanu, a uglavnom nisu “lajavci” radi buke u hodniku prometnih zgrada. Obično su visoki oko 33 cm, pa su pogodno za manje životne prostore. Ovi su i veoma otmjeni psi koji su već stoljećima odlični ljubimci raznim obiteljima diljem svijeta.

Mops

Kao da nam treba još jedan razlog da volimo mopsove, još im i u prilog ide odlična prilagodba na manje stanove i rado šetnje provode u gradu. Uz tihu osobnost, kompaktne veličine i općenito srednje do niske razine energije, ova prijateljska i prilagodljiva pasmina izvrsno se uklapa u gradski život. Njihov preslatki izgled čini ih lako prepoznatljivim i obožavanim. Dakle, ako ih želite dovesti u trgovinu ili kafić, to vam može ići u prilog jer će vas sigurno netko pitati za vašeg psa.

Shih tzu

Shih tzu-i savršeni su psi za užurbane gradske stanovnike koji vole ležeran stav velikih pasa, ali kojima zaista ne treba veliki stan. Ova pasmina je srednje aktivna, pa su izvrsni za izlete u park i kratke šetnje gradskim ulicama. Vlasnici shih tzu-a ne trebaju se brinuti hoće li njihov pas trebati duge šetnje na otvorenom. Osim toga, ovi mali psi imaju prekrasan temperament koji ih čini jednim od najpopularnijih ljubimaca.

World Dog Finder

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *