XIX OPĆI SABOR HDZ-a / FRANKOVIĆ: Služenje domovini u izazovnim vremenima je čast, ali i odgovornost

235

Na 19. Općem saboru HDZ-a, koji se jučer održao u KD Vatroslav Lisinski, biralo se 10 članova Predsjedništva i 40 članova Nacionalnog odbora HDZ-a. Predsjednik stranke Andrej Plenković predstavio je izvješće o radu od posljednjeg sabora koji je održan 2018. godine, te je prihvaćena Programska deklaracija te izmjene i dopune Statuta HDZ-a.
Izaslanici su za deset članova Predsjedništva HDZ-a većinom glasova izabrali Antoniju Jozić, Igora Androvića, Ninu Obuljen Koržinek, Krešimira Ačkara, Anđelka Stričaka, Marka Marušića, Ivana Celjaka, Ernesta Petryja, Blaženka Bobana i Šimu Erlića.

Predsjednik stranke Plenković u završnom je govoru, uz zahvalu svim izaslanicima na dolasku i angažmanu, rekao kako se može konstatirati visoki stupanj političkog suglasja unutar HDZ-a o smjeru kojim treba i dalje graditi, unaprjeđivati rad stranke, a osobito visoki stupanj i dogovora i odlučnosti da zajednički rade na boljitku Hrvatske, hrvatskog naroda, svih građana Hrvatske, kao i boljitka Hrvata izvan Hrvatske.

“Pozivam vas da to radimo jednako angažirano kao što smo to činili do sada”, poručio je predsjednik HDZ-a premijer Plenković.

Na 19. Općem saboru prisustvovao je i gradonačelnik Mato Franković.

“XIX. Opći sabor HDZ-a, moj dvanaesti u nizu. 🇭🇷Služenje domovini u izazovnim vremenima je čast, ali i odgovornost. Ponosni smo na sva postignuća Vlade Republike Hrvatske i najdugovječnijeg hrvatskog premijera Andreja Plenkovića.” – poručio je dubrovački gradonačelnik na Facebooku.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *